23 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e16:

Episode #1.16

--- spoiler ---

.en azından cıvık cıvık romantizmle bitirmediler diyelim ama çok aşırı mantık hataları yaptılar. bir kere kaybolan çocuk zamanda yolculuk etmiş. onu hiç açıklamadılar. trenden inerken insanların görmesini engelleyen bir şey yaratmış. adam oyunda bir şey yaratıyor ve bu diğer insanları etkiliyor. kimsede lens falan takılı değil. böyle mantık olabilir mi? nasıl bu kadar saçmalayabildiler ki?

.sonra marcus muydu kimdi o? onu unuttular. hataları temizliyor, iyi güzel ama şimdi hata olan oyunun insan öldürmesi ve onları bir oyun karakteri haline getirmesiyse bu kendini kapsamaz. o bu tür karakterleri görüyordu. diğerleri temizlenince, oyunda sıfırlanınca düzelebilirdi. böyle düzelmesi fazla düz geldi diye önce onu yok edelim demişler, sonra bir yıl falan geçtikten sonra, elli saat uzattıktan sonra bölümün son dakikasında oyunda bir karakter olduğunu görüyoruz. oyuncu ama vücudu yok, böyle bir tip. olabilir mi bu? mümkün mü arkadaş? matrix mi yaptınız siz ne yaptınız?

.bunların hepsini mal bir çocuk yapıyor. dahiymiş de şuymuş buymuş. daha kendisi çözemiyor. zaman zindanı muhabbetini koruma amacıyla yapmış ama tehlike geçince çıkış butonu koyamayacak kadar mal bir dahi. bütün bölümler bu salağı kurtarmak için harcadılar, level atlamalar şudur budur hiçbiri manalı olmadı. olsaydı süper dizi olacakmış. öyle bir edayla başladılar. gaza getirdiler ama sonra sıçışları büyük oldu.

.yine de salakça bir evlenme ile bitirmedikleri için, bunca salaklığa rağmen çok akıcı olduğu için fazla kıramadım. yoksa puanlarını can yakıcı düzeyde kırabilirdim. gözlerinden yaş getirirdi. bu bölüm de hepsi çok ağladı zaten.

.son kalan şirket ortağı tipin mail yazmasının manası neydi? adam olmayan kişiye mail mi yazıyor. sonra teknoloji şirketi başındaki tip diyor ki, o silindi. ulan nasıl sildiniz? varsa bu teknolojiniz uzaya çıksanıza. oyunlarla falan takılıyorlar. deli ettiler. açıklama yok, teknoloji nerde o yok, bu nasıl olabilir, açıklama yok. öyle bitirdiler. yeltenmediler bile. 

.buna yakın bir oyun, geliştirme aşamasında olabilir. sırf bu oyunun altyapısını hazırlamak için bir dizi de yapmış olabilirler. böyle bir lens yok, böyle bir sanal gerçeklik de yok ama kıyısından köşesinden insanların sokakta telefonla ödül topladığı oyunların üst versiyonu gibi, üstelik marka anlaşmalı, mağaza anlaşmalı, ürün anlaşmalı bir tasarım. ülkeler düzenleme getirmek zorunda bile kalabilir. hepsini bu bölüme sığdırmışlar. hepsi güzel fikir ama işte o salaklıklar yok mu? o geriden geriye gelip, elli saat akmamalar, konuşmamalar yok mu? delirttiler...

--- spoiler ---