23 Mart 2019

alhambeura goongjeonui chooeok s01e15:

Episode #1.15

--- spoiler ---

.hikayeyi geriye dönerek anlatmaları iyice bunalttı. iki saniye olay oluyor, tekrar tekrar geriye dönüyorlar. hadi tadında yapsan gizemli oluyordu. şimdi bir bölümlük olayı üç bölümde anlatmak için önce biraz gösteriyorlar, sonra tekrardan geriden başlatıyorlar.

.emma'ya geldiydi. anahtarı verdiydi. ondan sonra anahtarı kalbine sapladı. neymiş efendim hataymış, silmesi gerekiyormuş. ne lan bu? oyunu sil, sıfırla madem, neden oyuncuyu silip sıfırlıyorsun? hata varsa kodları düzelt. bu inanılmaz saçma oldu.

.sonra olay hallolmadı diye saldırılara devam edilmiş. orada bir yerde tuvalette bayılmış kalmış, kadının teki gelmiş buna. ona özel doktorlarını söylemiş, doktor gelmiş yine beş yıldızlı bir otel odasına yerleştirmişler. dinlenince kendine gelmiş. bu kadar ama esas sorun profesör çıktı.

.adam kendini kurtarmak için her türlü pisliği hazırlamış. müdürlerden birini arayıp sunucuyu açtırdı. güçlü karakterleri de sadece otel çevresinde etkili olacak şekilde, bir anlamda elemanı öldürmeye sanal kiralık katil tutmuş oldu. tuvalete saklandı. sesler kesilince seslendi, çıktı. elemanı diğer banyoda buldu. öldü zannetti herhalde. tam hazırlığı yapıp çıkıyordu ki oğlu geldi. eleman da baygınken yardım edemedi. oğlu bunu öldürdü. profesör de bu elemanın yanında ölen insanlar kervanına katıldı.

.tekrar geriye döne döne anlattılar. yeni ceo, müdür arkadaşı telefonda mevzuları birleştirdi. otel odasına koştura koştura geldi. ne gördüğünü göstermeleri için üç beş kez geriye dönüp anlatmaları gerekti. yerde profesörü bulmuş. odada kimse yokmuş. bizim eleman kalkmış gitmiş. durum bu.

.kıza arabasını geri götürdü, az daha zili çalacaktı ama dönüp kendini sildirmeye karar verdi. bu dizinin mutsuz bitme ihtimali yok. o yüzden dönüp evlenecekler diyorum. emma silse ne olur hem? canı bitiyor gibi gösterdiler ama oyun da bitiyor, yenileniyor. belki hata ayıklansa bir sorun kalmayacak. boş yere kaçtı, bunlar da mümkün.

.bir de en kötü kısmı kayıp kardeş meselesiydi. zaman zindanında falan kaldım diyor. ulan bir sene kendini böyle muhafaza edebiliyorsan bu oyun ucuza gitmiş. her şeye çare, zaman yolcusu gibi bir şey bulmuş. böyle sallama senaryo olur mu? nasıl bir sene oyunda saklanmış? yarasına ne olmuş? hala aynı şekil gözlük damlamalı ağlıyor, iki kelimeyi bir araya getiremiyor. aşırı malca buldum bu olayı. insaf etsinler makul bir şey söylesinler.

--- spoiler ---