2 Şubat 2019

vikings s05e20:

Ragnarok

--- spoiler ---

.adamların sezon finalleri sağlam oluyor. bunu kaçıncı kez yapıyorlar. hafiften eskiden kullandıkları müzikleri de duyduk, mest olduk. tek sorun inanılmaz bir karanlıkta bitirdiler. insan rahat bir nefes alamadı.

.bjorn'e ragnar göründü, güç kimsenin yerden almak istemediği bir şeydir demeye getirdi. en son krallık kılıncı kendisinin oldu ama bir türlü sevinemedi. savaşlar devam edecek, ölümler daha çok olacak şeklinde bitirince de insan sevinemiyor. en azından kısa bir sevinç yaşasalardı bari. kahin de göründü, onlara bir saygı duruşu yapalım demişler.

.lagertha da zaten çok karamsar konuşmuştu. bunlar ingiltereden çıkıp ülkelerine dönmüşler ben de yerleşimciler falan zannediyordum. bunlar ne akla hizmet gelmişler peki? ivar bunları kesmeyecek miydi? ülkedeki durumun değiştiğini mi öğrenmişler?

.eğer öyleyse zaten doğru bilgi alamazlardı. hepsi toplandı bir ivar'ı dövemedi, yenemedi. geldi kadın iki saniyelik ihaneti ile yıktı attı ortalığı. içeri girdikten sonra pek varlık gösteremediler ama ilk savaş sahneleri gayet iyidi.

.ivar bu salakların taktiklerinin hepsini baştan düşünmüş, hepsine önlem almış. mahvetti resmen hepsini. az daha harald ölecekti. yere düştü, kan tükürdü, içeri girdikten sonra bjorn'ü korumak için yara aldı. hala yaşayacak mı ölecek mi? nasıl norveç kralı olacak onu bilemiyoruz.

.ivar desen haklı galibiyetini yaşayamadan, karıyı boğarak öldürdü ve ortamdan kaçtı. daha ivar'ın işi bitmedi mi yani? nereye bağlayacaklar. esasında bir yere gitmedi, sadece kattegat el değiştirdi. tarihsel olaylar bu kadardır, adamlar ne yapsın tabii.

.bjorn ile karısı bu hengame arasında çiftleştiler. kadın bebek istiyormuş, yarın öleceğini bilmeden bebek istemek de ayrı bir fantezi oldu. kadında bir sıkıntı var ya ne çıkacak bakalım.

.savaş sahnelerinde devamlı ezildiler, bir türlü surlara çıkamadılar. çıkanlar da geri atlayıp kaçmak zorunda kaldı. en aşağılayıcı olanı bjorn'ün kapıyı zorla kırıp içeri girmesi sonrasında tuzak olduğunu fark etmesiydi. az daha öldürecekler dedik ama oradan da kaçmasını becerdi.

--- spoiler ---