2 Şubat 2019

shameless s08e02:

Where's My Meth?

--- spoiler ---

.kevin ve kanser hiç olacak iş değildi. neyse ki elemana bir şey olmadı. dizinin en renkli karakteri, en hayat dolu tipi kanserle boğuşturup öldürebilirlerdi. adamlar bunu yapıyor ama gerek görmediler. kevin de durumu biliyor gibi hiç de üzüntülü rol yapamadı. bir damla gözyaşı falan döktü ama ondan öncesi, hepsi şaka gibiydi.

.barlarını geri almış gibi görünüyorlar, svetlana diziden çıktı mı? bu kadar muhabbet sonrasında rusları kovmuş oldular. esaslı amerikan dizisinde ruslara ancak bu kadar yer tanıyabildiler demek.

.frank kafaları yedi. çalışma hayatına girip, iyi bir vatandaş olmak istedi. karı öldükten sonra kendini buldu. tam bu şekilde olaylar başına gelmiş bir patron buldu kendine. kafasındaki seth miydi neydi? hindu bir adam, garson bir kadın için yahudi olmuş, ismini değiştirmiş. nasıl olduysa artık. geyiğin dibine vurdular. hiç iş deneyimi olmayan frank'i işe aldı hatta hemen basamak bile atlattırdı. 

.her boku denedikten sonra çalışma hayatından feyz alması ve hala bunu devam ettirmesi, bir yerden sonra sağlam eleştiri oluyor. en iyi kafa uyuşturan şey çalışmak demeye getiriyorlar ya farkında değiller belki.

.liam ve zengin arkadaşı muhabbeti de biraz abartıydı. yine sistem eleştirisi yapmış oldular. amerikanın gettolarındakilerin kalplerini kazanmışlardır. arkadaşı bunla kaldıktan sonra kıyafetlerini çıkartıp çöpe atıyor. böyle de bir küfür yok herhalde.

.ian salağı anasını unutamadı. depoya bakmaya gittiklerinde bölüm ismini haykıran adama rastladılar. anneleri methleri başkasından çalmış, bunu biliyorlardı sanırım ama yakalanmasalar da iyidi yani. bir de meme dövmesi yaptırdı, anasının memesi imiş. ne alaka şimdi bu? niye memelerden başladı? niye çıplak? orasını pek anlamadık.

.fiona kiracılar ile uğraşıyor. esas işi hep onda mı kalacak? o sistemi de hiç anlamadım. işin başında da tam durmuyor. öyle güzel paralar kazanıyor gibi. tekrar aç kalmayacaklar herhalde bu gidişle.

.lip salağının durumları çok sıkıntılı, karıyı tekrar elde etmek için barıştığı eski kocasına kokain yolladı. adam kafayı yiyip destek grubuna gelince de vicdan yapıp geri almaya gitti. o sırada güzel bir köpek bacağını ısırdı. eleman lip'in elindeki stres çarkı mıdır nedir? onu dairesinde bulup getirince mevzuyu anladı zannettik ama anlamamış. yardım ediyor zannetmiş. böyle de saf bir insanmış. lip'in durumlar çok vahim. insanı üzüyor be.

--- spoiler ---