1 Şubat 2019

star trek: discovery s02e03:

Point of Light

--- spoiler ---

.aslında güzel bölümdü ama olayları çok fazla karıştırdılar. bir sürü karakter, bir sürü sorun çıktı. klingon mevzusunu zaten tamamen unutmuşuz. voq denen tipin insan bedeni olayını da iyi yapamamışlar. eleman ben voq'um falan dedikten sonra insan tarafında kalmış. en son da zaten aralarından ayrılması gerekti.

.işkenceci karı, şimdi bana anne deyin diyor, imparatoriçe oldu. bu şekilde barışı sağlayacaklar, tekrar klingon savaşı yapmak istemezler herhalde. sıkıldık kendilerinden ama şimdi taht kavgaları şeklinde devam edecek gibi. içlerinden isyan edenler oldu, onlarla dövüştüler. sonra bizim uzak doğulu eski kaptan, yeni imparator, şimdinin siyah rozetli ajanı gelip bunları kurtardı. adam ve çocuğundan kurtulması gerektiğini söyledi. öyle ayarlardılar ve bitti.

.kızıl melek midir nedir? spock onu çocukluğundan beri görüyormuş. michael kaçtığında yerini bile söylemiş. o ara mantık radikalleri midir nedir? adamların teröristi bile mantıklı ya işte onlar ailesini rahatsız etmiş. spock heder olmasın diye onun kalbini kırmış, empatikliğini öldürmüş.

.bu kadar meşhur spock'ı gösterecekler mi? şimdi anası arayacak ama nereye kadar böyle süründürecekler? kızıl melek dediklerinin bunlarla ne ilgisi var? sinyaller neydi ne oldu? bunlar bağlanamayacak gibi duruyor. spock ile ilgisi, michael ile ilgili de kesin zorlama olacak. böyle işte.

.tilly desen mantar bulaşmış, ondan kafayı yemiş gibi davranıyormuş. sarışın elemanı kaptan zannediyor. spor motorları ile ilgili bir durum olsa gerek. biraz ne olduğunu anlatmasını istese çok iyi olacaktı. belki ciddi bir durum vardı. onun yerine zorla çıkarttılar, bir sürü olay çıkacak.

.kendi içlerinde devamlı bir sıkıntı, köprüde hızlı kamera geçişleri ayrı yorucu. olaylar haliyle bitmiyor ama ne bileyim arada tempoyu düşürseler iyi olacak. adamlar drama sokacakları zaman bitiriyorlar, sonra koşturmaca devam ediyor. konular da bu şekilde bağlantısız kalıyor ya da sonradan unutuluyor gidiyor.

--- spoiler ---