26 Şubat 2019

the walking dead s09e11:

Bounty

--- spoiler ---

.bölümün yarısının hikayesini resmen doldurma yapmışlar. esas hikayesinde de bir numara olmayınca aslında boş bir bölümdü. sonu da uyuz bitti ama o bebek meselesi çok ağır oldu. genel gerginlik havası da tatmin edici olunca o kadar da kötü olmadı denebilir.

.henry salağı kızın peşinden gitti. annesi kapıya dayanmıştı. daryl olmaz molmaz dedi ama onlardan iki kişinin boğazına bıçak dayadığında kızı bulmak için hepsi telaşlandı. henry salağı o sırada kızı kaçırmış. neyse ki gittiği yeri biliyorlarmış. gittiler, kısa bir konuşma ile ikna edebildiler. enid miydi neydi? veletlik aşkı gibi bir şey. diğer kız da veda ederken bir veda busesi koydu. o yüzden peşine de düştü. şu dizilerdeki ergenlerden çektiğimiz nedir arkadaş?

.olaylar içersinde zombiler gelmişti. içlerinde birinin bebeği vardı. biz bebekleri yanımızda taşırız, hayvanız diyor. hayvanlar bile yavrularını koruyabildiği kadar koruyorlar. bebeği susturamayan anne, bir göz işareti ile bebeği ortaya bıraktı gitti. ne lan bu böyle? olacak iş mi?

.bebeğin yendiğini göstermediler. tarlanın içindeki sağır arkadaş koştu bebeği kurtardı. o sırada daryl de dışarı çıktıydı, ağlayan bebeği bir şekilde kurtardılar. demirci yaşlı çiftin bebeği olarak hayatına öyle devam edecekler.

.bu zombi özentisi toplum nasıl ürüyor? alfa denen karı bir anneye nasıl bunu yaptırabiliyor? bunların cevabı henüz yok. bu tipleri daha çok görecek gibiyiz ama ne bileyim şimdi böyle kestirip attılar. hem dertleri nedir? toplumlara karşılar mı? yoksa kendi hallerinde mi takılıyorlar?

.kızına kavuşunca anne dedi diye suratına patlattı, herkes gibi alfa diyeceksin dedi. arkada daryl de gördü bunu, o da aile içi şiddet kurbanı imiş. henry ile sohbetinden bunu anlıyoruz. eskiden muhabbetleri geçmiş olabilir ama pek hatırlamadım.

.diğer hikaye de o kadar gereksizdi ki anlatamam. kralımız, kraliçemiz, bebek bekleyen muhafızımız. şişko arkadaşın şişko müslüman karısı şeklinde mi? onları tam takip edememişim. adam bebek bekliyor diye ölse ayrı bir dert, ölmeyip macera olsun diye sinemanın tekine gidip projektör lambası almaları ayrı bir geyik.

.bir sürü sıkıntı çıktı. carol en sonunda ısrar eden taraf oldu. panayır düzenleyeceklermiş, gösterim yapacaklarmış. çocuklar dünyanın sonunda sinemadan ayrı kalmasın demişler. sinema ile kalpleri ısıtıp, topluma kazandıracaklarmış. bu ne lan?

--- spoiler ---