26 Şubat 2019

nanatsu no taizai s02e03:

Hatsukoi o Oikakete

--- spoiler ---

.düblaja bir şans daha verip memnun kaldığımızı söyleyebilirim. adamlar yatırım yapmış herhalde. kötü bir düblaj değil. zaten baktığın zaman japoncası da düblajlı, fena değildi. tepkiler ve sesler genel olarak iyi oturmuş. bundan sonra düblajlı izleyebiliriz. tabii netflix'e bağlı biraz da bu.

.king ile diana arasında ne olmuştu? uzun zamandır arkadaşlarmış da king buna açılmaya başlıyor, bir türlü beceremiyor. sonra bir noktaya geliyor. orada da kafasına taş düşüp yaşadığını unutuyor. bir taraftan komik, diğer taraftan oğlanın dramı büyük.

.diana önceki sezon sonundaki büyük savaşta sebep olduğu yıkım için halktan özür diliyor, halk da esas biz sana kötü davrandık diye özür diliyor, yemek yiyorlar ve barışıyorlar. king de uzaktan izliyor. sonra da yakalambaç oynuyorlar!

.eskiden de oynamışlarmış da yakalarsa istediğini yapacakmış. böyle kiremitleri kırmadan köyün tepesinde tepiniyorlar. derken bir evlilik törenine denk geliyorlar. pek duygusallaşıyorlar, iyi güzel derken beklenmedik bir yaratık yerden çıkıyor. ikisi birlikte biraz uğraşarak canavarı öldürüyorlar. king'in başına taş düşüyor ve unutuyor. bölüm de burada bitiyor.

.en son kısımda esas kötülerin ne yaptığını biraz daha görüyoruz. mumya kol, geçen sezonun esas kötülerinden birininmiş. çocuğu ve babasını öldüren adam da arkadaşı sanırım. geçen sezon onu da görmüş olabiliriz ama çok zaman geçtiğinden hatırlamıyorum. adamlar esas kötüleri tekrar canlandırıyor. hepsinin gözünde benzer işaret var. şeytan kökenliler bunlar. tekrar kapışacaklar, anlaşılan.

--- spoiler ---