15 Şubat 2019

the gifted s02e11:

meMento

--- spoiler ---

.üst düzey malca işler devam ediyor. lorna denen salak karı taraf değiştirdi. zaten öpüşmüşlerdi falandı filandı ya, üzerine iç konsey dediklerinin başındaki karı çocukları öldürmüş, terör saldırısı yapmış üç tane yeni mutant getirince karının gözü açılmış. bu nedir şimdi?

.zaten baştan beri olan neydi? bankada da masum insanlar ölmüştü. üstelik mutant karısı, insanları gaza getiren televizyon programcısı ile ortak iş yapıyormuş. normal devlet işleyişi bağlamında salakça bir yere getirdiler. hiç de güzel olmadı.

.andy salağına da söyleyebilirdi. şimdi tek başına zaten boş yere ayrılmış grup tekrardan birleşecek gibi. yeraltı bilmem neleri de tekrar faaliyete geçiyor. iç konsey dedikleri büyük bir olay planlıyor. onu durdurup sezonu bitirip bir şeyler yapacaklar gibi ama saçma olacağı belli. ne demeye izliyorsak artık.

.lauren denen salak kızın müzik kutusu ve geçmişte alman teröristi olmuş ailesini araştırması sürüyor. sırf rüyada korunmak için ürettiği bariyerleri jilet gibi keskin hale getirdi. gürültü yaptılar diye apartman yöneticisi kapılarına geldi, sonra polis geldi. zar zor kurtuldular derken kız gitti adamı tehdit etti. hepsi kötü olsun da kurtulalım, bu nedir bize çektirdikleri.

.john salağı ancak iyileşti. kız arkadaşı lağımlarda saklananlardan yardım istedi. onlara katılmasını istedi ama kabul etmedi. etmediyse ne oldu ki? yine yardımcı olacak gibi işte hepsi ayrı bir ayak. bunların dramı zaten ayrı bir sıkıntı.

.sentinel polisi mal keltoş, durduk yere gidip kimsesizlerin yerini bastılar. şu tvdeki adamın zoru ile bu iş oldu ama eleman çocuğun tekini öldürdü, onu da örtbas ettiler. yalan ifade verdi. sonra kendinden tiksindi. karısı aramasına rağmen düzelemedi. böyle de gereksiz hikayeye devam ediyorlar sağolsunlar.

--- spoiler ---