15 Şubat 2019

the walking dead s09e09:

Adaptation

--- spoiler ---

.sezon arasından sonra durgun bir bölüm. saçma sapan işlere ağırlık verdiler. judith ile negan muhabbetleri komple saçmaydı. bu velet kendi başına nasıl dışarı çıkıyor? neymiş bu böyle yahu? aşırı saçma buluyorum. zaman ilerlemiş, daha veletken silahşör ve ninja olmuş. önceki zamanın esas kötüsü, becerikli ve kafa ezan adamı kulu köpeği olmuş. gel diyor geliyor, git diyor gidiyor. bu nedir?

.negan muhabbetini niye uzattılar onu hiç anlamadım. adam mal mı? daha zeki bir insan evladıydı. kaçıp gidip eski mekana bakmak nedir? bunca zaman kimse kalmadı işte. kalanlar zombi olmuş, onları muhabbet ederek öldürüyor. ekipten kimse kaldıysa onları bulmak için başka bir yol izlemesi gerekiyordu. aşırı saçmaydı.

.esas olay zombi kılığına giren tipler meselesi. müzik hocası ve eski negan ekibinden eleman okları takip ederek bunların tuzağına düştü, bölüm de orada bitti. bir sürü insan zombilerle birlikte yaşıyor. böyle bir yaşam nasıl olabilir? maskeyle mi doğuyorlar? eğitimleri nedir? hiç mi ses çıkarmıyorlar? ne yiyip ne içiyorlar? zombi mi yiyorlar arkadaş? yani yapacağız diye bunu yapmaları insanı üzüyor.

.tamam ilkin şaşırtıcıydı. zombi tiplerinin insan çıkması acayipti ama koskoca bir toplum yapmak hiç akıl karı değil. onun yerine doğru düzgün bir şekilde kıvırabilirlerdi. geçici bir şey olabilirdi. üç beş kişi olabilirdi. hadi olamadı diyelim en azından toplumsa bile zombileri kullanmayı öğrenmiş, duvarları olan bir toplum olurdu.

.şimdi güya adapte olmuşlar, duvarlar insanları korumaz diye zombiliği öğrenmişler. bunun muhabbetini çeviriyorlar. yakaladıkları karıdan toplumları hakkında bilgi alıyorlar, bunca zaman kimseyle karşılaşmamışlar. zaman geçmiş, şak diye bunlar ortaya çıkmış ve kimse kimsenin hakkında bir şey bilmiyor. sonra hapisteki henry ile iyi polis kötü polis oynayarak karıyı konuşturuyorlar. hiç mantıklı bulmadım.

.zaten michonne salağının kendi mekanına gitmesi gerekiyordu. defin işlemlerini uzattılar. tabuta çivi çaktılar falan filan derken kendi mekanı korunmasız kaldı. kim bu olaya karşı hazırlıklı olabilir ki? üstelik negan kaçtıydı, herkesler onu arıyormuş da şöyleymiş böyleymiş muhabbetleri çeviriyorlardı.

--- spoiler ---