11 Şubat 2019

star trek: discovery s02e04:

An Obol for Charon

--- spoiler ---

.adamlar olayları yarı yarıya azaltsa daha iyi dizi olacak ama sanki biri durmak yok maceraya devam demiş gibi, bir saniye durmuyorlar. devamlı herkeslerin başına bir şeyler geliyor. bu da insanı çok yoruyor.

.bölüm konusunda güya spock vardı. onun mekiğinin izini araştırırken 100bin yaşında bir yapı ile karşılaştılar. nasıl bir şeyse artık, küre gibi bir şey ama aynı zamanda canlı da... böyle bir uzaylı kardeş bulalım demişler.

.bunların lisanları bozulup, babil kulesinde döndüklerinde zaten kürenin iletişim kurduğu belliydi. elli saat yok efendim düşman mı? yok efendim kalkanları kaldıralım, fotonları hazırlayın şudur budura girdiler.

.saru arkadaşın nezlesi azdı. neymiş efendim korkunca kabaran yerleri çürüyüp düşmüş, adamlar bunu ölüm zannetmiş. iki saat adam ölecek diye dram kastılar. sonunda meğer ölüm korkusuymuş, tüm sülalesi, ırkı, hatta insanları bu yüzden ölüyorlarmış. bunu düzeltecek mi ne yapacak? biraz saçma ya neyse bir şey demiyoruz. saru artık cesur. diziden çıkaracaklar dedimdi. makyaj masrafını azaltmaya çıkarılabilir aslında.

.tilly denen uyuz karıya musallat olan spor bilmem nesi de çok yapışık çıktı. bunların spor sürücüleri ile canlılıkları tehlikeye giriyormuş. deryaları aşıp gelmiş, mesaj göndermeye çalışıyormuş. gay adam tamam dedi, dikkat ederim dedi ama yeterli gelmedi. şimdi de tilly'yi sporlar dünyasına çekti. öldü mü kaldı mı? oradan devam edecek gibiler. spor evreni güzel olabilir ama bayacaklar yine sanki.

.devamlı bir taraflar bozulurken, kıvılcımlar atılırken araya iki saat dialoglar eklemeleri de sinir bozucu oldu. saru ve michael arasındaki muhabbette aşırı sıkıldım. devamlı koşturmayalım derken saçma dramlara gömülmeleri de olmuyor. dizide eksik çok ne desem bilemiyorum böyle.

--- spoiler ---