11 Şubat 2019

masum s01e04:

Episode #1.4

--- spoiler ---

.olayların rengi aslında güzel değişiyor. karakterleri böyle tanıyınca daha iyi izleniyor. hepsi iyi güzel ilerliyor ama ufak ayrıntılarda hala sorun var. evde karı olmayınca, karının telefonu aramaz mısın mesela? niye abiyi ararsın? o olmuyor.

.psikolog nedir? şizofrene bakar mı arkadaş? bunu hiç bahsetmiyorlar bile. sonra bahsettiği kitap çat diye alınıp geliyor, tesadüf olduğu hem yeniliyor, hem de üzerine sevişiliyor. olacak iş değil.

.gizem yapacağız derken biraz boku çıkıyor. pikniğe gidiyorlar, her şey çok güzel. sonra telefon geliyor karıya, adam sinirleniyor durduk yere. lan bir dur, ne oldu sor, kimmiş neymiş konuşun. onun yerine trip atıyorlar. kadın siktir git deyince, adam da gidiyor. orası komik olmuş.

.geçen bölüm keltoş sakallının darp ettiği başka dizilerden kankası tip de kamerayı saklamış. karısı bulup çıkartınca açıklamak durumunda kaldı. başka yerde kalma muhabbeti de biraz bayıktı ama işler garip olacak iyice.

.neden kamerayı eve getirdi? tehdit miydi? bölüm sonu adamın karısı ortaya çıktı. günümüz anlatımında hayatta mıydı? değil miydi? belli değil. o yüzden ortaya çıkması iyi oldu. kimin kimi öldürdüğü artık belli olsa güzel olacak.

.şizo oğlan karısını ve aşığını mı öldürdü? yoksa abisi mi öldürdü? belki şizo öldürdü, abisi de gömdü. abisi zaten adam öldürücü bir insandı, hepsini de o öldürmüş olabilir. hepsinden babasının ve anasının haberi zaten varmış. o çok belli. şizo'nun anasının halüsinasyonlarını görmesi bir ayrı gıcıklayıcı, ana karakteri zaten suratına fazla bakınca insan bir tiksiniyor ki, çok iyi yapmışlar bunları.

.bölüm başlangıç görüntüleri, karının gelip oğlunuz hasta diye yardım istemesi sahnesiydi. güzel de çekmişler, karşılık olarak pazara gidip sıcak yemek yaparsan adamın bir şeyi kalmaz diyor. hem gerçekçi, hem dokundurucu olmuş. 

.sonra baba karakterine söylüyor, alttan alıyor, iyi insan olacak gibi ama konuyu psikoloğa niye dedin diye kötü kötü bakıyor. hepsi bir acayip. en son abi karakterinin kulağına gidiyor, o da tekrar başlamış bu işlere diye babası ile konuşurken söylüyor. hepsi oğlanın manyak olduğunu zaten biliyor ama zararsızdır diyor. ilaçlar yamultuyor diye şizofren oğlanın ilacını kesmek nedir arkadaş? o da biraz abartı olmamış mı?

--- spoiler ---