12 Şubat 2019

manifest s01e14:

Upgrade

--- spoiler ---

.amma dallandırıp budaklandırdılar, önce nefret grupları geldi, şimdi de adamın teki cemaat kurdu. normal şartlarda olabilir böyle bir şey ama bu kadar hikaye içinde bir de cemaat meselesi çok saçma oldu. hele hele kuran da hiç olmadı, cemaat de hiç alakalı görünmedi. bir de para topluyorlar, geri zekalı mı lan bunlar?

.adamın kendisinin inanmadığı da belli. kendisi de söylüyor, ben bunları kaydedip insanlara dinletse cemaat falan dağılacak ama onun yerine sadece lafla yetiniyor.

.cemaatinden bir karı kanserli kocasına şifa olsun diye hintli doktora geliyor. salak karı da hiçbir gereklilik sağlanmadan evine bakmaya gidiyor. koskoca uzman eve gider mi hiç arkadaş? hem bu kadar ileri düzeyde kanser olduğunu zaten kağıtlarda yazmıyor mu? yanına gitmesi mi gerekti? hadi diyelim gitti, neresinden anladı? analiz mi yaptı ayaküstü?

.bunlar hiç yapamadıkları yerler. sonra karısı olacak kadın zıvanadan çıkıyor. basıyor tokadı, çıkarıyor silahı tehdit ediyor falan filan derken olaylar gelişiyor. ben de çok merak etmiş doktor karıyı, arkasını arıyor. koşup gelip kız kardeşiyle birlikte kurtarıyorlar ve olay kapanıyor.

.esas olay geçen bölümden kalan kısım idi, onu da es geçtiler. yıldırımlar ve kaya üzerindeki çizimler vardı. onlar öylesineymiş. adamı alıp evine geldi. birlikte bir şeyler başarlamaları gerekiyormuş. bir çağrı kaç bölüm gidiyor artık.

.derken zeke ve velet aynı çağrıyı aldı. bir tane kurt görüyorlar ama animasyon yapmasalar daha iyimiş. dizinin değerini resmen düşürüyor böyle boktan animasyonlar. onun yerine ses verseler yeter mesela.

.her neyse kapıdan kurt saldırıyor gibi bir rüya gördü. velet de aynısını gördü ama konuşmak istemedi. çizdiği için oluyor zannetmiş. böyle olmadığını anlatmak için baya bir uğraştılar. sonra da gördüğünü çizdi, mick'in başı dertteymiş. bu olay ortaya çıkarken suya düşmüş araçta ölmesi gereken adam da canlandı gibi gösterdiler. hem kapıyı niye o açtı? adli tıp ekibi açması gerekmiyor muydu? derken bölüm bitti.

.bir de aldatma meselesi var. arkadaşı öğrenmiş diyor ama konuşmaya geldiğinde aranızda bir şey var mı dedi. yok dese inanacak gibiydi, salak salak bakınca anladı. adam da bunu fırsata çevirmek istedi ama mick salağı yapamadı. zeke'i sokacaklar gibi geliyor bana niyeyse ya, çok aşırı alakasız olur.

--- spoiler ---