7 Şubat 2019

masum s01e02:

Episode #1.2

--- spoiler ---

.dizinin havası aşırı ağır. bir de ilk bölümle bile tutarlılık problemleri çekmeye başladılar. daha çok erken ama belki zamanla toparlarlar orasını bilemiyorum. haluk bilgiler ilk bölümde bunamış gibiydi. tek seferlik bir şey olabilir mi öyle? resmen adamın ne dediğini unuttu ama bu bölümde sadece yorgun idi. her bölüm bir olayını göstermeyecekler herhalde?

.üstelik kartlar hemen açıldı, elemanın dosya ile bu aileyi paketlemeye geldiği ortaya çıktı. bundan ötesi de olması gerekirdi. ballım güllümlerdi, sucuklu kahvaltı yapacaklardı, onun yerine birbirlerini kesecek oldular.

.kızın kendi başına sapa bir yerde ağaca çıkıp düşmesi de tam türk filmlik bir hadise oldu. hadi düştün diyelim de ormanın içinde kafanı çarpacak kayayı nerden buldun? kızı çok iyi oynatmışlar ama cidden uyuz bir karakterdi. şimdi ölürse elemanın üzerine kalacak. dizideki masum kim?

.küçük kıza tip tip neden bakıyor bu adam? bunu zorlamak için mi yaptılar? üstelik şizofrenmiş. askerde ya da kendisi askermiş, komutanı ile sıkıntı yaşamış. hayali komutanına kahvaltı hazırlarken karısı geliyor, görünce de pek üzülüyor.

.geçmiş görüntüleri içinde bar sahnesi var. onda da adam bunu pezevenk yerine koyuyor, karıya orospu muamelesi yapıyor. hak etti falan derken güvenlik kameraları görüntülerinde öyle bir şey olmadığı ortaya çıkıyor.

.peki baba karakteri niye ilacını bıraktırıyor? elemanın ciddi problemleri var işte. kimle konuşuyor bu falan niye diyor? geçen bölüm deniz sahnesinde benzer bir tutarlılık sıkıntısı yaşanmıştı. adam saklamak için yaptı desek yine bir yere kadar ama zannetmiyorum.

.anne karakteri ayrı bir uyuz. her bölüm kadın insanın midesini bulandırıyor. turşu meselesi zaten ayrı bir sıkıntı. ulan neyin gerginliğindesin devamlı?

.abi karakteri zaten çok uyuz. şekerci elemanı öldürmüş. o da kardeşinin karısına yavşamış olabilir. durumlar böyle ama hala ne olduğu belirsiz. gizemin dibine vuruyorlar. karakterler birbirleri ile devamlı nostalji yapıyor. boynundaki büyüteçten bahsediyor. gidiyor ormanın içinde büyüteç buluyor. ulan seni ortaya çıkaracak bir aleti nasıl unutursun? hem de çocukluk arkadaşının geldiğini bile bile bunu nasıl yaparsın ki? o da biraz saçma geldi bana.

--- spoiler ---