7 Şubat 2019

manifest s01e13:

Cleared for Approach

--- spoiler ---

.yine salak salak işler peşindeler. adamlar siyah yıldırım mıdır nedir, öyle bir olaya bağlayıp zaman kaymalarını açıklamaya çalışıyorlar. uçak ilk depremmiş, mağara da artçı şoku imiş. böyle anlatıyorlar. biri beş yıl, diğeri bir yıl zamanda kaymaya neden oldu. iyi güzel de siyah yıldırım nedir arkadaş? ne sebep oluyor? arkasındaki nedir?

.bunları araştırmak yerine adamlar sadece karakterlerin dramlarına boğuyorlar. zeke denen tip ta çocukken kız kardeşinin ölümüne sebep olmuş. telefonda kızın teki bunu aramış, git başımdan demiş kardeşine, sonra da o da gidip ölmüş. olay bu. tabii veletler kendi başına dağa niye gelmiş? nerde bu anne baba? orasını bilemiyoruz.

.o yüzden ailesi yok demiş. döndükten sonra telefona sarılmamış. çıktığı dağ da zaten kız kardeşinin öldüğü dağ imiş. mağarada bir olay yokmuş. ikisi birbirine dokununca devamlı çağrı almaya başladılar. geri dön, geri dön diye söylenip duruyor.

.bölüm sonunda vardıkları yer de saçma sapan video efekti ve yeni bir yıldırım olayı. taşın üzerinde el ele tutuşmuş bir çizim, sanki mağara adamlarından beri zamanda yolculuk ediyorlarmış gibi gösterecekler. sonra da orada bitti. tekrardan esas karakteri zamanda kaymaya uğratmazlar diye tahmin ediyorum.

.jared oğlanı ile araları açılınca zeke'i geldi. onla birlikte el ele tutuşunca da olaylar yaşandı. buradan başka  bir drama geçecekler gibi görünüyor ya hayırlısı. dizi iyiye gidecek gibi yapıp, kötüye gidiyor. insanı üzüyor.

.bir de nefret grupları oluştu. en son pilot uçak kaçırdğı için bunları terrörist kabul etmişler. ailelere bulaşıyorlar, kapılara gelip işaretleyip içeri tuğla atıyorlar. en son doktor karının kapısını işaretlemişlerdi. o çarpıları çok aramışlar mı? nedir bu nefretin kökeni? binbaşı mı yaptırıyor nedir? anlamak zor.

--- spoiler ---