8 Şubat 2019

project blue book s01e04:

Operation Paperclip

--- spoiler ---

.uzaylı meselesi yerine amerikan hükümetinin çok gizli bilimsel araştırmalarını koydular. baştan beri gösterdikleri gemi, şu bu hepsini böyle açıklamış oldular. yerlerdeki çizimler, gizemli çizgiler meselesi de buymuş. adamlar ufo şeklinde bir gemi yapmışlar, onu da ya boyutlar arasında ya da zamanda artık neyse, seyahat ettirebiliyorlarmış. bunu yapan da almanlar, eski nazi profesörün teki.

.esas profesörümüz uçakta garip ışıklar görür, sanki uzaylılar onu takip ediyor gibidir. sonra yerden de bu ışıkları gören birileri olduğunu teyit ederler, adamın domuzları da ölür ama ondan pek bir şey çıkmaz. domuzları geri alınca mutlu olur. masum amerikan köylüsü bu galiba.

.derken almanın tesisini araştırırlar, önce içeri alınmazlar. asker adam içeri dalar. nezarete atılırlar, sonra işinden olur. başındaki general hepsinden haberdarmış. madem öyle niye emirlerini dinleyecek bir yüzbaşı koymamışlar işin başına. emir dinlemez, araştırma yaparlar, diğerlerini sallamazlar ve kendi başlarına plan yaparlar.

.doktorumuz alanda incelemeler yaparlar. garip çizgileri de görürler ama sanki uzaylı çıkarımı yapmak istemezler. sonra asker adamla birlikte tesisin içine dalarlar. içerdeki askerin tekinden yardım alırlar. alman profesöre karşı birlik olurlar, aslan amerikalılar bunlar yav.

.tesisin içinde garip pilot giysileri bulurlar, suyun içinde de uzaylı kardeşimiz durmaktadır. kendisine uzaya gönderilen deri deformasyonu oluşmuş şempanze derler ama yemeyiz tabii. belki boyut değiştirmiş insandır ama bu adamlar ufo görüntüsü ile uzaylı mı kandırmışlar? onu henüz açıklamadılar ama açıklamaya da bilirler. keyifleri bilir.

.bu süre içine karısı da ilk bölümlerdeki savaş uçağı pilotu ile cebelleşmektedir. peşlerindeki adam oymuş, kocasına ulaşmaya çalışıyormuş. kadın sesleri duymuyor diye bir şeyler yapacaktı, tam o sırada rus ajanı karısı olaya dahil oldu. elli saat hikaye uydurdu, kadın şimdilik inanıyor ama ne bileyim saçma be.

.hepsi birlikte bir taraftan uzaylı arıyor gibi, diğer taraftan o sıralarda amerikada gizli keşifler adına bir sürü şey yapılmış gibi. neden o zaman da şimdi değil sorusunun cevabı yok tabii. belki uzaylılar geldi, teknoloji verdi gitti. artık nereye çekersen oraya giden bir hikaye. hikaye diyorum bak, gerçek hayatla ilgisi yok bence.

--- spoiler ---