5 Ocak 2019

vikings s05e16:

The Buddha

--- spoiler ---

.lagertha'nın nereye gittiği belli değil. neyse ki esir falan düşmemiş. bjorn tekrar harold salağına geri döndü, hepsi birlikte ivar'a dalacaklar. adamlar birbirlerini kesmekten yorulmamış resmen. ubbe en akıllısı çıktı, başına bir şey gelmezse ingilterede bolca verimli toprağı oldu. hayat ona güzel olabilir. alfred yine yataklara düştü. en önemlisi anasını öz çocuğunu zehirleyerek öldürdü. özetler bu kadar. bazen geriye bir şey yazmayayım da diyorum ya neyse.

.manyak anadan başlayayım, ulan sen nasıl anasın arkadaş? eleman ölürken de böyle söyledi ama diğer önde gelen insanlara konuşurken yine kendini öne çıkarıyor gibiydi. bu anne karakteri alfred'i daha çok kayırdığı için onun kral kalmasını istedi ve diğer oğlunu şaka gibi zehirledi. diğerleri ne geldi bu elemanın başına diye sormayacaklar mı?

.alfred abisini affetmişti. savaşta güya onu kurtarmıştı, zaten son emri de vermemişti. o yüzden bir sıkıntı çıkmayacak gibiydi ama eleman sonunda öldü gitti. yazıktır günahtır, biraz uyuz bir karakterdi. avradına vardıktan sonra kardeşin ölünce sen mi kral olacaksın gibi süper ötesi bir muhabbet de yaşamışlardı ama öldü işte, bak ne oldu?

.harold salağı şu karı olayını bıraksa ne iyi olacak. adam gay olsa baya bir iş yapacak aslında ama kafa arada gidiyor işte. şimdi bjorn ile takılyor, bjorn'ün başını yemese bari. karıyla bjorn tanışma faslı da güzeldi aslında.

.alfred toprakları bunlara verdikten sonra hasta düştü. bir şey yaptılar zannettik ama bir şey olmamış. önceki sefer çok zor kendine getirmişlerdi. bir şeyler görüyordu, bir haller oluyordu. şimdi şak diye gitti, kim bilir ne zaman gelecek. karı da hamileymiş. acaba çocuk bjorn'den mi? vikingler çok karışmış bunlara.

.floki meselesi de iyice garip oldu. diğer uyuz tipler gidince floki'nin eski neşesi geldiydi. dandik yemeklerle tanrılarına şükür ediyorlardı ama sürgün edilen tiplerden, ölen karının kocası çıktı geldi. parmaklar donmuş, hemen kestiler. diğerleri de donuyormuş. baba karakteri hasta olmuş, çok değişmiş, artık adam olmuş diye affedip tekrar onları toplumlarına alacaklar. yine başları sıkıntıdan kurtulmayacak gibi. sırf o adam değil, sülalesi uyumsuzdu bunların.

--- spoiler ---