4 Ocak 2019

the gifted s02e09:

gaMe changer

--- spoiler ---

.o kadar tantana yapıyorlar, sonra mutant eleman geliyor sen bana nasıl lanet dersin diyor, binayı yıkıyor. lanetsin işte kardeş, bu ne? az biraz kontrol etseydin kendini. olayın gelişi çok saçma. sonra neymiş efendim soykırım yapıyormuş da şuymuş buymuş. x geni ile uğraşınca ne olmasını bekliyordun ki? ne diye gelmişlerdi? bence adamın hayati tehlikesi falan da yok, sadece kullanamıyor.

.diğer tarafta john salağı yakalandı. kız arkadaşı ile zaten limone olmuşlardı. üzerine diğerlerini kurtarmak için kendini feda etti. gereksiz başka bir olay meydana geldi. keltoş kendilerini yakalamış bulundu, bu tip kendi başına lider olacaktı güya, iç konsey monsey meselesinde belki özellikle yakalanmasını istemişlerdir. insanlarla birlikte çalışmaları, birbirlerini anlamaları, farklılıkları geride bırakmaları gibi bir konu işleyeceklerdir diye tahmin ediyorum.

.andy salağının yaptığı işe akıl sır ermiyor. gitti kızı kurtardı, sonra sözünü geçiremedi, bir nevi tehdit de etti, kız tutup diğerlerini öldürecekti. andy de kızı bir iteledi, gitti köşe buldu orada beyinciğini patlattı. öldü gitti, kızcağız. bu kızı ortaya çıkarmak için çok çaba sarf etmişlerdi. bir kasayı ters çevirsin diye çıkarmış, kullanmış ve atmış oldular. bu da çok saçma oldu. bölüm başlangıcında bile hala kızın ailesinin hikayesi vardı. kızın bir suçu da yokmuş, akıl hastanesinde delirtmişler işte.

.andy salağı ve magneto'nun salak kızı, tasmaları kontrol eden mekana gelip hepsini devre dışı bıraktılar. ulan bu nasıl iyi bir plan? tasmaların bir çoğu haklı nedenle takılıyordu. adam mahkum, hukuk yargılamış vermiş cezasını, bu neyin kafası şimdi? ne oldu yapınca? bir sürü masum insan öldü. bildiğin teröristler işte. anlamsız bir savaş var, her taraf birbirinden mal, karakterler desen hepsi karın ağrısı, böyle bir süper güçlü kahraman yapalım demişler.

.devamlı tartışmalar, şüpheler, şunlar bunlar derken ömür törpüsü oluyorlar. sanki kimse ne yaptığını bilmiyor gibi, böyle geçip gidiyor bölümler. devlet desen ortada yok. örgütünü kuran güvenlik işine giriyor. silahları çıkartıp saydırabiliyor. diğer tarafta planları ortaya çıkacak diye şak diye adam öldürüyorlar. hepsi mal olamaz diyor insan ama oluyor demek.

--- spoiler ---