4 Ocak 2019

shameless s07e12:

Requiem for a Slut

--- spoiler ---

.monica cenazesi bölümü diye yapmışlar, ne o kadar üzücüydü, ne de komikti. iki arada bir derede kalmış. fiona üzüldü mü? üzülmedi mi? belli değil. karışık duyguların bölümü olmuş. önceki sezon finallerine göre sönüktü.

.anasına ucuzundan bir cenaze töreni yapmak istiyor, veronica ile cenazeci kadından tanıtım alıyorlar. bir bu sahneler fena değildi, geriye kalan kısımlar işe yaramazdı.

.bir de kadın depo tutmuş, orada yaşıyormuş. bunlara uzak da sayılmaz ya neyse işte, depoda meth buldular. kişi başı 10bin dolar ediyor. fiona ve liam paylarını tabutun içine koydu, diğerleri paylarını aldı. böyle hemen satabiliyorlar demek. komik de değil ya anahtar çıkınca depo olduğu da zaten anlaşılıyordu.

.ölü analarının çantasını aile meclisinde açmalar da bir yerden sonra tiksindirici geldi bana. tamam hiç sevmiyorlardı, tamam doğru düzgün bir insan evladı değildi ama ne bileyim ananız lan, bir yerden sonra insanın midesi kaldırmıyor.

.kevin arada komiklik yapmaya çalışıyordu. onlar bu sezon barlarını kaybettiler, o mevzu da üstünkörü geçti, devamı olması gerek. bu kadar basit miymiş bu işler?

.lip salağı da ne yapıyor, insan anlamıyor. devamlı alkolü bırakma muhabbetinde, babasından beter olacak farkında değil. en son yine toplantıya katılıyordu. üniversiteye gitmek istiyor gibi ama beceremeyecek gibi. hepsinin derdi ayrı zaten.

.ian desen mickey salağını bıraktıktan sonra neyse ki olayları diğer kız oğlan sevgilisine anlattı, o da onu terk etti gibi. etmediyse de mevzu değil yani, gay ilişkide adamlar fantastiğin ötesine geçtiler.

.deb babası ile kavga etti, o kısımlar biraz iç burkucuydu. nasıl burktuysa artık babasına yumruk attı. oğlanlar frank'i tuttu muttu ama zaten aile kokuşmuş, insan biraz üzülüyor böyle şeylere. 

.esas olay carl'ın gelişiydi ama o kadar şatafatlı yapmadılar. salak saçma bir askeri eğitim, oradan ailesine gelmesi ve kahvaltı hazırlaması şeklindeydi. güya askerde şekle giriyor, eleman resmen kilo almış. bu oyuncuların hepsi arızalı manyak olacak, orası kesin. hele liam'ın psikolojik desteğe ihtiyacı var, yazık bir de anlamamış şekilde bakıyor ama mahvediyorlar yavrucağızı.

--- spoiler ---