2 Ocak 2019

the protector s01e07:

Episode #1.7

--- spoiler ---

.o öpücük için bir puan daha kırdım. ulan ne alaka? babası yakalandı diye ağlarken dudaklara yapışıyor. böyle sahnelere oldum olası sinir olurum, gelmiş türk dizisinin ortasına yapıştırmışlar. diğer karı da onunla buluşmak için süslenmiş barda oturuyor falan. şaka gibi komple.

.aksiyonları da hiç olmuyor. bu kadar para harcamışlar herhalde, fantastik mevzuya doğru düzgün gelemiyorlar. şimdi hançeri çalmak için bir hırsızlık tasarladılar resmen plastikten hırsızlık gibi oldu. tahta kapıda elektronik şifre falan mı varmış? vursan kırılır lan.

.hangi müze bu bilmiyorum ama biraz abartmışlar, yaptıkları planlar da hiç olmamış. güvenlik görevlisi tipler de olmadı. toptan hırsızlık olmadı. bir gere girdiler içeri, arıza çıkarttılar, sonra teknisyen olarak girip güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi. ardından çingen sadık kızı insanların telefonlarını çalmasını fırsat bilip hançeri çalmış oldular, ne ki şimdi bu? böyle salak plan için çok çabaladılar.

.o bile tam olmadı, bayılttığı güvenlik görevlilerinden biri ki yumruğu zaten suratına oturmadıydı abicim, ayağa kalktı. doktor tipi de silahla mekana dalıp çekilin kendimi öldüreceğim diye ortalığa girdi. hırsızlıktan hiç haberi olmamış da o an orada dikkat dağıtmaya girmiş gibi yapıyor. kim inanır buna?

.diğer tarafta mazhar sıkıntısı var, eleman leyla mıydı neydi? o karıya karışıyor. faysal tipi de arabada mashar'ı azarlıyor. vay efendim neler oluyor böyle?

.sonra hakan'ı çağırıyor, atış talimi yapacaklar ama suratına silah dayıyor devamlı. kiremit vuruyorlar. arkada çakan şimşek haricinde güzel bir şey yoktu yeminle.

.pazardaki koşuşturmaca da şaka gibiydi. devrilen lahanaları hesabını kim verecek? pazar koşturmacalarında o lahana devrilecek, böyle böyle olmuyor işte. daha iyisini yapmak için netflix arkalarında ama bu kadar olmuş.

.en önemlisi tek taraflı ilerliyor hikaye, mazharsa mazhar, bir esas kötünün felsefesi gerekiyordu. hiç mi ders almıyor bunlar nedir anlamadım. istanbul'u koruma olayı da zaten tamamen yüzeysel, derinleştirelim bile demiyorlar. varsa da yoksa da bu tipler sevişsin...

--- spoiler ---