11 Ocak 2019

origin s01e08:

Funeral Blues

--- spoiler ---

.kim bu dizinin senaristi ulan? bu kadar emeği çöpe atmış. uzaylı kardeşimiz adam öldürmeyi de bilmiyor. neşterle karının gözünü yarmış, sonra da neşteri kendi odasına koymuş. kan izleri ile birlikte. sırf karının böyle olduğunu dışardan anlasınlar da gerilim olsun yetişemesinler diye uydurmuşlar.

.bu kadar manasız senaryo da ilk defa izliyorum. uzayda geçen, karakterlerin geçmişi ile bu kadar uğraştığımız dizide senaryo resmen çöp. insan böyle şeyleri tasarlayamaz mı? aynı hikayeyi başka türlü anlatabilirlerdi.

.gereksiz yere bir sürü olay yaratmışlar. üstelik uzaylı kardeşlerin felsefesini de anlamıyoruz. yaşamak istiyorum falan diyordu. bu kadar mı yani? nerden gelmiş? medeniyetleri var mı? hep parazit miymiş? mevzu nedir?

.hem konak insandan etkileniyor gibi. karı geçmişini anlatamamış. küçükken başına bir şeyler gelmiş herhalde. durum bu yani. bir de geçmişini geride bırakmak için bunları videoya anlatmak zorunda olmak nedir? çok mu düşündünüz lan bunu? elalemin akıllısı siz misiniz? mekana varınca herkesin kirli çıkısını kullanacaklar gibi. zaten lee bunu amaçlıyordu, o öldü alet arkada kaldı. çip yok edilmedi ama yine kaybolabilir.

.geçmiş hayatında bu uyuz epileptik tip aslında iyi insanmış. neden şimdi uyuz diye göstermişler? oda şaşırtmaca olmuş herhalde. kamu hizmetine verilmiş, orada yaşlı hizmetinde, yaşlı bir karı ile arkadaş olmuş. böyle de duygu dolu bir hikaye işte.

.kadın seksen yaşından sonra yasal intiharı hakkını kullanacakmış. gelecek projeksiyonu içinde bunu yapmışlar. aslında çok makul bir olay. ölmeyecek sandık ama kadın ölmüş, geriye de gezegene gidiş bileti bırakmış. birini bul demiş. oradan da bu salak karıya güvendi.

.baştan beri karıda sıkıntı var diyorum. sonradan çaktırmadılar ama bu bölüm kesin uzaylı bu karı dedim, o çıktı. bunu da saklayamadılar zaten. saklasalar ne yazar? az kişi kaldı. mevzu bu kadar olmamalıydı. uzaylı avından fazlasını neden yapmamışlar? madem öyle uzaylının da geçmişine inelim, salak insanlardan sıkıldık ulan.

.alman salağını vurmaları da saçmaydı. adam uzaylı değilim diye inandıramaz ama en azından kilit altına almaları mümkün olabilirdi. en uyanığı bu, diğerlerini tecrit edip çipi bulmaya çalıştı, sonra da vuruldu gitti. kendi mermisini falan da çıkartabiliyor. uzay gemisine göre çok kanlı maşallah.

--- spoiler ---