11 Ocak 2019

vikings s05e17:

The Most Terrible Thing

--- spoiler ---

.floki meselesi inanılmaz bir boyuta ulaştı. meğer sakin görünen adamın çiftesi pek oluyormuş. durduk yere insan kestiler gibi oldu. tamam onlardan adam olmazdı, kadın da cadıydı, hep birlikte hamile masum bir kadını öldürdüler ama yine de aralarından belki kocasını falan bağışlayabilirlerdi. bunlar üzerine kendi kızları da intihar etti. öyle manyakça bir hale büründü. floki de devamlı bir ağlak halde, arada sırada içkiyi çıkartırken eğleniyor gibiydi ama toplumlarının biraz olsun adam olacağını düşünmüştü. affedebilen viking de komik aslında, neyse ki o anlamda abartmadılar.

.alfred anası meselesi ağırdı. kadın neyse ki kandırmadı. mevzuyu direkt söyledi. iyi güzel de kimse mi araştırmamış? kraliyet aileleri böyle miymiş? devleti korumak için yaptığını düşünsek bile aslında sadece alfred'i daha çok sevdiği için diğer evladını öldüren bir anne oldu. korkulur bu kadından...

.tam törenin ortasında alfred uyandı geldi, kimi gömüyorsunuz böyle falan diyor. kraliyet ailesi tiplerinin yüzleri örtülü mü gömülüyormuş? ağız yüz şiş şekilde gömüldü. suratına baksalar anlayacaklar ama işte herkesler görmezden geliyor demek.

.bjorn ve herald meselesi de şaka gibi devam ediyor. o aşk adamı diyor ama komik oluyor. adam norveç kralı olacak ama karı için olacak, bu da böyle biline. şimdi gözüne bjorn'ün karısını kestirdi. bjorn de ünlü ama yalnızmış, aralarındaki muhabbet bir taraftan komik, diğer taraftan üzücü bir hal aldı. sonra neye bağladılar ben anlamadım.

.ivar desen ne yapıyor belli değil. dur diyen yok, tanrı ivar şeklinde devam ediyor. kardeşi tip tip bakıyor diye onu uzaklara gönderiyor. arkada sevdiği kadın kalıyor, ivar'ın insafına kalıyor. dönüşte karar verdim uygulayacağım diyor da bu pısırık bir şey beceremez.

.ubbe ingilizlerin ordusunun başına geçecek gibi. şimdi danimarkalı vikingler geliyormuş. bunlar kendi aralarında ingilizleri yağmalamaya ant içmiş, gelen vuruyor giden vuruyor. ubbe bu olayları toparlarsa en başarılı ragnar veledi olacak.

--- spoiler ---