23 Aralık 2018

vikings s05e14:

The Lost Moment

--- spoiler ---

.bir türlü konular toparlanıp ilerlemiyor. niye bu kadar bölük pörçük etmişler insan anlamıyor. geçen bölümden kardeşini kurban edecek gibi gösterdiler. süper bir dram olacak falan filan derken lagertha dediği bir karıyı bulup getirip kurban ettiler, halk bu o lagertha değil dedi, diyenleri aldılar götürdüler. böyle salak bir tanrı mı olur lan?

.bir karı geldi, sen tanrısın dedi, ahanda çocuğu yaptın dedi, eleman ben tanrıyım diye gitti kahini öldürdü. ülkesinin başına gelen en büyük kötülük kendisi olacak. kutsal değerlerini çiğnedi resmen. bizim zeki ivar'a göre hiç olmadı. hep bir manyaklığı vardı ama karı gözlerini kör edince artık zekasız manyak oldu, bir işe yaramaz artık.

.diğer tarafta alfred'in abisi ona ihanet edecekti, öncesinde seni seviyorum, güveniyorum falan dedikçe eleman üzüldü, son anda vaz geçti. bizim viking ekibinin gözleri üzerindeydi, bir terslik olduğunu sezdiler ama kimse harekete geçmeyince öyle kaldı. kaldı mı peki? kalmadıysa niye böyle? kaldıysa saçma olmayacak mı?

.savaş zamanı baş kaldırmak da ayrı mallık. vikingleri vikinglere kırdırmak süper bir strateji, alfred'in nesini sorguluyorlar insan anlamıyor. diğer tarafta harold bile karşı tarafta ragnar'ın ahalisinin olmasının dezavantajlarından bahsediyordu. saçma yani.

.harold bu arada yine bir karıya yandı, bu savaşı da heder edecek. kendine güzel söz söyleyen her karıya aşık oluyor. kadın da öylesine bir laf ettiydi. başındaki reislerden birinin karısı, komik aslında.

.ragnar'ın üvey oğlu ortalığı karıştırmaya çalışıyor. bir nevi ajan gibi bir şey. ubbe inanmadı, bjorn inandı. birbirlerine girmeseler bari. lagertha salak aşk kadını rolünde kaldı, savaşçı kraliçeydi, ne hale geldi. allahsız psikopaz, cehenneme bile giderim diyerek karının aklını alıyor.

.floki'nin olaylar da kötü gidiyor. hamile karıyı öldürmüşler. üstünü kapatmaya çalıştılar ama güya floki'ye ruhu görünerek nerede olduğunu söyledi, o da sülalesini mekandan sürdü. sürgün işe yarayacak mı? bir sürü insanmış, hem madem öyle kocasını niye sürdü? bu floki hiç mi gün yüzü göremeyecek? nasıl bir dertli arkadaşmış. bir türlü çözemiyor meseleleri. zaten bir avuç insandı, resmen azaldılar.

--- spoiler ---