24 Aralık 2018

the gifted s02e06:

iMprint

--- spoiler ---

.şu çatlamış kafalı zenci tip kendini niye feda etti? diğerlerinin dikkatini dağıtması için birini öldürmesi mi gerekiyordu? adam öldürmesi mi gerekiyordu? bir de en son kendisi öldü, hepsi biraz saçma oldu ama son kısım falan gerginlik arttı.

.yeni gelen kız ana baba katiliymiş, andy salağına tam uygun bir tip oldu. mutantlar için iyisini isteyen ergenin atarı tüm dünyayı yakacak, bir de özel gücü var falan ama olmuyor işte. ablası ile ortak rüyaları biraz enterasan, rüyalardan casusluk yapsalar olacak yani.

.babalarının durumu esas olay oldu. ilk güçlerini ortaya çıkarma dalgasında biraz tartışmalar, sonra hemen olaylara atılmalar, sonra tam ortaya çıkaramamalar, en sonunda insanları kurtarmalar ama bu sefer de bölüm bitişinde gücünü kontrol edememeler. odanın bir köşesinde her tarafı yakmış yıkmış çaresiz kalmış bir adam. babası mutant genini bastırdığından böyle oluyormuş. özel gücü de pek yıkıcı arkadaş.

.anne karakteri gereksiz işler peşinde, hala oğlunu kurtarmaya çalışıyor. akıl hastanesindeki doktorla görüşmeye gitti. kızıyla gitti, kız biraz yoldan sapacak gibiydi, andy'nin tarafa geçer mi bilmiyorum ama anası bu kafada iyi işler yapamayacak, orası belli.

.dizinin esas olay üçüzler meselesiydi. esasında beşizlermiş, bunlar klonmuş. sıfırdan mı klon yoksa bir tanesi beyin kontrollüydü de bundan beş tane yaparsak süper kontrollü olur demişler, orasını açıklamadılar.

.kızları sorgu için kullanıyorlarmış. üç tanesi ile adamın aklına giriyorlar, ikisini rehin tutuyorlar. kötü şeyler yapmak istemedikleri için kaçmaya karar vermişler ama kardeşleri ölmüş. en azından hikayesi böyle ama bu üçüzler bir sürü adam öldürdü, böyle iyi karakter mi olur? şimdi melek gibi gösterdiler ama pek olmadı işte.

.demir bükücü salağı yine oyun bozanlık yaptı, planları öğrenmeden olaya atılmam dedi ki en başından beri zaten böyle olmalıydı. banka soyacaklarmış. üçüzleri bu hale getiren bankaymış. bu mevzuyu toparlamak için birlikte takıldılar. hikayesini falan anlattı. başlangıçtaki görüntülerle birleştirdiler, güzel oldu.

.iyi güzel derken kızın söylediği ninniden bebeğin aklına girdiğini fark etti, olaylar yine bozuldu. sonra hikayenin geri kalanı ve özür dileme derken tekrardan barışmış oldular. sıkıntılı tip, herkese arıza çıkarıyor işte.

.john ve ekibi salakça her olaya atlıyor. sentinel eski memuru bunları kek gibi avlıyor. buna da bir çözüm bulmaları gerekiyor. nefret grubu da saçma oluyor, abartı duruyor. sentinel daha makuldü.

--- spoiler ---