24 Aralık 2018

origin s01e03:

Bright Star

--- spoiler ---

.geçmişe dönüş olayları yolculuğa çıkış hikayesi ile kesişince akıcı oldu. içlerindeki uzaylıyı hemen buldular, o biraz beklenmedik oldu. bunlarla birlikte uyanmış numarası yapan tip sakallı tipmiş, karılara yiyecek gibi bakıyordu. belki uzaylı açlığıdır bu.

.hemen yakalanması olmadı ama belki enfekte olmaya geçirecekler meseleyi, artık nereye giderse oraya gidecek. 

.uzay gemisinin ışık hızına çıkması ve hızdan çıkması meseleleri tabii ki pek olmamış. bizim esas memurumuz ışık hızına çıkarken gelecekten parçalar görmüş. bunda kendi yavuklusu, epilepsi adam ve zenci bilgisayarcı kızın durumları iyi görünmüyor.

.gemiye bir şey çarpınca protollerde bir tane adamı oraya bakmaya göndermek biraz saçma geldi. kaptan ve ekibi, bu kadar gemiyi idare eden insan meselesi de hiç olmamış. bir tane doktor, bir tane teknisyen gibi bir şey. yolcuları gözlüyorlar, doktor sorumlu olduğu yolcuları kurtarmak için kaptanın insiyatif alıp verdiği bir tane silahla gidiyor.

.orada on kişi var, hepsi zaten ölüyor ama bir tanesi hariç. nasıl bir enfeksiyonsa bir tanesinde bulaşabiliyor. uzaylı hikayesinde daha yeni venom filminde de böyleydi aslında.

.her neyse işte olayların gelişiminde geriden gelen iki güvenlikçi tip durumu fark ediyor, telsizle bildiriyor ama karıyı koruyamıyorlar. yangın alarmine koşturmak nedir arkadaş? geride en zayıf karıyı bırakıyorlar. onu da bir kapı darbesiyle ekarte ediyor, karıyı tam öldürecekken diğerleri gelip kurtarıyor. mevzu zaten ortaya çıkıyor. adamın peşinden giderken de bölüm bitiyor.

.geçmişe dönüşte ta fransadan başlattılar, karının babası hastaymış, onu bırakıp gelmiş. sonra ışık hızından çıkışta gözleri kör olma tehlikesine karşılık gözlerini açan doktora aşık olması biraz türk filmi gibi olmuş. nerde bu gemideki profesyonellik, geyiğini de yaptılar nerdeyse ya saçmaydı işte.

.uzay görüntüleri falan zaten çok yetersiz, gemi görüntüleri eh işte. en fazla parayı iç dizayna harcamışlar ama o da hep aynı olmuş. daha fazlasını yapsalarmış keşke.

--- spoiler ---