25 Aralık 2018

rectify s03e02:

Thrill Ride

--- spoiler ---

.bu bölümdeki müzikler ayrı bir güzeldi. teddy'nin reklam adamının havasını kesmeye gittiği sahnedeki kemanlar falan tatlıydı, geçen sezon sonunda da benzer bir şeyler vardı sanki. diğer sahnelerde de özel müzikler basmışlar gibi ama toplamda ne oluyor lan deyince, öyle kalıyoruz.

.amantha ile daniel yer değiştirmiş gibi. eleman ona güzellik yapıyor, kız kardeşi de çok dertliyim diye görmezden geliyor. zaten konuşmuştu. itiraf etmemesin istemişti, itiraf ederse böyle olacağı belliydi ama avukatla aralarının bozulması çok anlamsız oldu.

.esas olay şerifin savcıya ölen adamın mekanına gittiğini söylemesiydi. izni olmadığından delilleri kullanılamaz hale getirmiş oldu falan filan ama bir türlü çıkarım yapmıyorlar. yavaş yavaş gidiyor, fazla yavaş gidiyor.

.intihar eden elemanın babası, korkak bir veletti, intihar edemezdi diyor. sonra trev midir nedir? en kötü karakter olan tipe yönlendiriyor. o gelmişti falan diyor. zaten şerif daniel ile trev'in mekana geldiğini biliyor. buradan nasıl bir çıkarım yapacaklar ben anlamıyorum.

.normal şartlarda suçluluk duydu intihar etti, daniel ile bağlantısı var diye düşünmeleri gerekir ama böyle bir şey yapmıyorlar. yavaş yavaş mekanı araştırıyorlar, elemanı araştırıyorlar, intihar olup olmadığından emin değiller, oradan trev salağına gidecek ama onun itiraf edeceği yok. en fazla cesedi ortadan kaldırdığını söyleyebilir. mevzuların geriye doğru çözülmesi bu aşamada zor. kalan bölümler fazla değil. adamlar daniel'in itirafından sonra diziyi bitirmişler sanırım.

.zaten ortamdan ayrılacak, gerginlik yok olacak şeklinde yapıyorlar. daha ayrılamadı. bir ay diyorlar, kalan bölümleri bir aylık zaman dilimi için çektilerse vay halimize.

.teddy ve karısı ile ilgili gerginliği izletiyorlar işte. küçük kardeş geldi, onu karısının kaldığı eve götürttü. arabayı velet kullandı, kendisi kafaları çekti. geçmişte yaşadığı tatsız ilişkisel durumları anlattı. bir anlamda garip bir insan ama diğer taraftan iyi bir tarafı da olabilir diyor insan. karakterleri fazla detaylı anlatıyorlar.

.öncesine eve gelip bir sepet karısının iç çamaşırı falan getirmişti. yabancı adama teslim etmek zorunda kaldı, o da ayrı bir mallıktı ya neyse işte. diğer tarafta tawney salağı da gitmiş profesyonelden yardım alıyor.

--- spoiler ---