22 Aralık 2018

the protector s01e04:

Episode #1.4

--- spoiler ---

.diğer bölümlere göre daha kötüydü. bu hakan'ın devamlı karı peşinde koşturması ayrı bir mallık, bir de şirketin en üst düzey yöneticisi yeni güvenlik görevlisi ile işi pişiriyor. bu nasıl profesyonellik arkadaş? biraz saçma, çok saçma.

.o son sahneleri niye böyle yapmışlar? bir tarafta esas kız babasını bağlamış yeni kötücül tiple dövüşüyor. dövüştüğü pozisyonlar diğer tarafta hakan ile işi pişirdiği karı arasındaki senkronize ediliyor. kimin aklına geldiyse, ne alaka demek istiyorum.

.türk dizilerinde cürretkar sevişme sahneleri, neyi ne kadar gösteriyorlar bilmiyorum ama dünya standartlarına yakın sayılabilir. belki biraz muhafazakar kaçmışlar ama o kadar gerekmiş gibi yapmışlar.

.arada zaten rahat kızlar, hocası ile takılan tipler, detayları iyi bilirsiniz göndermeleri falan filan derken bu kadar ahlaksızlar mı lan bunlar diyor insan. diğer taraftan normal insanları gösteriyor ama tabii hangi türkiye'nin hangi normalleri?

.dizinin genel konusu biraz tıkandı. yüzüğün taşını aramaya koyuldular. sinan dedikleri mimar sinanmış, o da bir eserinde bunu saklamış. oraya buraya giderek bulamadılar. sonra kızın kendi çapında araştırması ile çizdiği şekilden ters yüzük modeli gördü ve şakkadanak yerini buldu. biraz olmadı tabii böylesi.

.hadi kendisi tarih öğrencisi, olayları biliyor falan desek bile olmadı. çok inandırıcı çekemediler.

.en sağlam psikopat karakteri yok yere patlattılar. bir araba patlama sahnesi koymuşlar. bir de el kırılma sahnesi, ikisi de vasat düzeydeydi. adamın olaylara karıştığının fotoğrafı amirinin elindeydi, istifasını istedi ama mazhardan yardım istedi. mazhar o kadar parayı çekmiş ama çantaya koymamıştır herhalde. izinsiz para çekildiği muhabbeti yaptılar, para dolu çanta dediler, sonra da çantadan bomba çıktı. o kadar parayı patlatmış olamaz bu kendini kırbaçlayan mazhar.

.ölümsüz gibi gösteriyorlar bu elemanı, hepsi çok emin ama yüzde yüz emin değiller, yüzük onun için gerekiyor. mevzu bu. şimdi yeni bir tip geldi, kızı da babasını da paketledi. hakan karıya takıldığından güvenliğini sağlayamadı. böyle de bir intikam hikayesi olur mu abi? nerde babanın hüznü, nerde arkadaşının hüznü? güvenlik görevlisiyken bile karılar bakmaktan işini yapamıyor. kimse demiyor mu bu eleman neye bakıyor diye?

--- spoiler ---