21 Aralık 2018

origin s01e02:

Lost on Both Sides

--- spoiler ---

.güzel başladılar dedik ama ikinci bölümde saçmaladılar. üstüste dizilerde ağır mallıklar oluyor, kendimi tv'ye atasım geliyor. karının hikayesinden bahsettiler. gide gide inanılmaz saçma bir yere gitti. karı silahla ateş edecek, ben katil değilim diyor ama küçük kızı öldürmüş.

.ulan sen niye aileye yakınlaşıyorsun. madem yakınlaştın, destek istesene. hadi adama yandın, bırak işi, bir koruma daha gelsin, sorumluluk senden çıksın. sonra sen yine korursun istediğin gibi.

.her neyse bu adamların geldiğini görmüyor, geç tepki veriyor. babasını kurtarıyorlar ama küçük kızını kurtarmaya gidince biriyle boğuşuyor. ağız burun dağılıyor, çok heyecanlanıyor ama adamı öldürmek için bir "çarçör" mermi boşaltıyor. ulan bu ne? yarısı dolaba gitmiş, küçük kız da oracıkta ölmüş. böyle salakça hikaye olabilir mi? hem kıza dolaba saklanmasını öğretiyorlarsa, o dolabın azıcık korunaklı olması gerekmez miydi? camdan evde korumaları, senatör müymüş neymiş? böyle bir tehdit varsa ne arıyorlar burada diye zaten sorarım da hepsi uzattıkları saçma bir geçmiş hikayesi.

.hepsi eski hayatından yeni gezegene kaçıyor, onu anladık da çok uzatıyorlar işte. bir de gereksiz kısımdan bağlıyorlar. bariz şekilde adam enfekte olmuş, künyesinde doktor yazıyor, doktor olup olmadığı kafesten çıkardıktan sonra anlayabiliyorlar. sonra bunlara saldırıyor, kiralık katil olan az daha ölecekti de en azından kurtardı kendini.

.diğer tarafta keş gibi dolanan uyuz karakter epilepsi çıkıyor. karı ile bakışmalara geçiyorlar. hepsi ayrı bir uyuz sanki anlayamadım.

.bilgisayarcı olan zenci karının burnu kanıyor. zaten diğerleri ölüleri saydılar, dokuz tane imiş. on olması gerekiyormuş. bir tanesi bunlarla birlikte uyanmış gibi numara yapıyor. içlerinde katil kim oynayacaklar.

.gezegene dokuz gün kala gemiyi terk etmişler, belki gemiyi bırakıp kendileri ulaşacak şekilde gitmişlerdir madem öyleyse niye gemiyi patlatmadılar? neden bu salakları geride bıraktılar? hepsi birbirinden kötü mü?

.yaralı mürettebat üyesini zenci dikemedi, yanındaki karı dikti. hemşire ve doktor gibilerdi. zenci doktor değilmiş zaten kadın cesur çıktı. odada kim varsa karının tanıması gerekiyor aslında ya bakalım nereye gidecek mevzu.

--- spoiler ---