28 Aralık 2018

the protector s01e06:

Episode #1.6

--- spoiler ---

.bölümlere farklı farklı senarist ve yönetmenler biraz sırıtmış sanki. dizi bir o tarafa gidiyor bir bu tarafa. az biraz komik olmaya çalışıyorlar, o kadar komik değiller. az biraz aksiyon var gibi ama yok gibi de...

.doktor'un dövüş sahnesi komikti bence, standart usta dövüşçü karşılaması yapmışlar ama pek olmamış. sonra hançeri buldular ama taşı bulacaklardı o zaten saçma oldu iyice. ölümsüzün kim olduğunu biliyoruz diyorlar ama bilmiyorlar, mazhar ise zaten çok saçma, faysal falan da olabilir ama o zaman da olmaz.

.ölümsüz ve istanbul'un korunması hikayesini hiç yapamamışlar. kitapta nasıl anlatılıyor bilmiyorum ama aşırı yüzeysel, haberlerde sıtma falan geldi, ulan ne bu? hem iyi adam kötü adam meselesinde tek taraflı gidilmez ki? ölümsüz kim diye böyle gizem yaratabilirsin ama kötü olduğunu düşündürdüğün karakterin de bir felsefesi olmalı. kötü adam kadar önemli bir şey var mı dizide?

.iyi adamlar kendi başlarına buyruk, kendi hayatları, hayalleri var. eleman işe giriyor, en üst düzey karıya çakıyor. sonra işlerinizi kaybedebilirsiniz diyor, iki saniye şüphe ediyor karıya bozuk çalıyor. faysal diyor ki kimse sana ne yapabileceğini söylemesin, veya'ları ve yap diyor. hem karıyı hem işi, hem muhafızlığı hem hayallerini takip etmek istiyor. hepsinden olacak haberi yok.

.karı meselesini yapmasalar iyidi. hem sadık olanlarla takılıyorlarmış. zeynep ile takılacakları bariz gibi ama leyla ile önden bir ısındırma turları atıyor gibiler ki hepsinin romantizmi, hele türkiye cumhuriyeti içinde komik kaçıyor. yok böyle bir şey arkadaş.

.bir de kıvırcık saçlımız var, evine git dediler. kendi çapında usb bellekten mazhar'ı araştırdı. o da eski evine gitti, oradan da öldürdü ya da bayılttı. iki türlü de kötü. işkence falan yapacak, ne olduğu ortaya çıkacak ya da komple öldü gitti. boş yere hem de...

.mazhar'ın ailesi falan da varmış. ölümsüzler çoğalıyorlar mıymış? kaç senelik hayat yaşamışlar, bunu anlatamıyorlar bizlere, nasıl kendini saklamış? bir sürü muhabbet sığar bunun içine, ölümsüz olayı geyik sayılır artık ama yine de çok yüzeysel kalıyor her şey.

.spor arabalarla istanbul görüntüleri, yine güzel görüntüler ama bir sürü çarpık yapılaşma da görünüyor. bir yere kadar cilalanıyor. eh o kadar olur tabii biz amerikan cilalı binalarına aşinayız.

--- spoiler ---