29 Aralık 2018

vikings s04e15:

Hell

--- spoiler ---

.sonunda bir savaş sahnesi, güzel müzikler eşliğinde kan ve toprak! spartacus aklıma geldi şimdi de alakası yok tabii. adamlar savaşın ortasında sonunu gösterir gibi oldu, kazandılar herhalde dedik, vikingler geri çekilmiş. harold salağını oyuna getirmişler. ivar olmadan adam sadece kas gücü gibi bir şey zaten.

.ubbe güzel planlar yapmış, tamam eyvallah ama madem etrafı yakmışlar, bunları ateş çemberine de almışlar, biraz daha mazot dökseler komple savaşmadan yaksalar olamaz mı dedim ama herhalde olamaz, olsa yaparlardı.

.esas olay lagertha kayboldu. salak psikopoz önce lagertha'yı reddetti. rüyasında isa'sını görmüş, onun yorumuna göre günahlarından arınmasını istemiş. karıyı terk edip öldü, cennete mi gitti şimdi? çok basit şekilde oklarla yere düştü, öldü gitti. savaş alanında gözü lagertha'ya takılınca oku yemiş bulundu ama o da olmadı.

.peki lagertha yakalandı mı? harold salağını son kez gösterdiklerinde böyle bir şey yoktu. wessex'i dize getirip tahttan indireceklerdi, şimdi tanrı ivar ile karşılaşacaklar. yanlarında lagertha varsa o zaman bir şey olabilir. elli saat işkenceli bölümler bizi bekler.

.işkence demişken, tek kulaklı anne kraliçe de az değilmiş. ihanet eden lordun anasını ağlattı, hainlerin başında kardeşinin olduğunu da öğrendi. alfred'e de söyledi. bakalım kardeşini öldürecekler mi?

.savaş görüntülerinde bjorn göz dolduruyordu. esir ettikleri karı da reis'in karısıydı. geri kaçan vikinglere kızıyordu. harold sonra geri çekilin dedi ve olay bitti zaten. kalanlar esir, kaçanlar yenilmiş oldu.

.alfred'in konuşması da fena değildi. geyik şeklinde görünen isa da iyimiş. ubbe ile kapışmaları, en azından ona güvenmiş olması ve savaş sonrası kuzeyli adamlara saygısını ifade etmesi iyidi. artık topraklarını verirler herhalde, ondan sonra da hepsi sonsuza kadar mutlu yaşar.

.tek sorun ivar şeytanı, eleman tanrılığının bokunu çıkardı. karısı zaten şeytanın kızı gibi, bu kadar iğrenç tipi çok mu aramışlar. bir de çocuğu olacak, kardeşi olayların farkında gibi ama bir şey yapacak cesareti yok. koskoca kahini öldürdü, şimdi ayak yapıyor. herkes farkında olmalı ama bakalım ivar'ın hikayesi ne olacak. ağırlaştı iyice. hep o karı yüzünden.

--- spoiler ---