28 Aralık 2018

origin s01e04:

God's Grandeur

--- spoiler ---

.bu diziyi yazmayı unutmuşum. kötü bölüm yapınca mı böyle olmuş, sallamamış mıyım bilemedim. sonraki bölümü izleyecekken fark ettim. zaten çok da mühim değil.

.adamlar koskoca uzaylı kardeşimizi tekrar uzaya fırlatmaya bir bölüme kapatıyor. akıl sır ermez şekilde malca ona yardıma gelen şişko karıyı da uzaya birlikte yolluyor diye üzülüyorlar, meğer eleman odanın üstündeki bölmeden kaçmış. ilk seferinde niye bakmadın, hadi bakmadın diyelim sonra niye kontrol etmedin, bölüm biterken kontrol ediyor. eleman gemiye dağılmış gitmiş.

.herkeslere bulaştırmaya çalışıyor, yavaş bulaşan bir uzaylı kardeşimiz. gözünden uzaylısını bulaştırmaya çalışıyor. nasıl bir mantık onu da anlamadım. uzaylı mantığı da oturmayacak gibi. sadece yaşamak istiyorum diyorsan neden saldırıyorsun? neden diğerleri öldü. ha onları bilerek öldürmedin diyelim, şimdi niye öldürüyorsun?

.konak adamın beynini ve tecrübelerini falan da kullanması lazım. nasıl fark edemediler? bu kadar nasıl zekiymiş? beyni kontrol ediyor şeklinde gösteriyorlar ama sonuç tam olarak böyle değil. biraz saçma yani.

.japon ve güvenlik elemanı karının dramı da ayrı bir salaklık, onları dondurucuya kapattı. hemen hepsini kandırdı, üzerine elemanları yakalamaya geldiğinde kandırdı. bir de bununla baş etmeye çalışıyorlar.

.en büyük salaklık zenci doktor kılıklının haliydi. memleketinde bir tane diktatöre özel bir hastalık yapmışlar, adamların girdiği zahmete bak. özel bir virüs tasarlıyorlar. bunu niye anlattılar? herkesin kaçtığı geçmiş için mi anlattılar? bir yere bağlayacaklar mı? sonra gitti karıyı öldürdü iki saat kendini kaybetti ne diyeceğim bilmiyorum.

--- spoiler ---