27 Aralık 2018

the gifted s02e08:

the dreaM

--- spoiler ---

.dizi o kadar kötüye gidiyor ki artık ne diyeyim bilemiyorum. geçmiş hikayelerine daldılar. magneto'nun kızıymış sanırım. zaten demir büktüğünden anladık. babası bir tane demir göndermiş. kendi kaskından parça gibi, m yazıyor ya oradan anladık. zaten gücünden de ilk aklımıza o gelmişti.

.neymiş efendim korumak içinmiş, hepsi iyi ama kötü tarafa geçiyor. sonra aynı şeyi kendi çocuğuna yapıyor. ulan koruyamayacaksan ne diye yapıyorsun, ne diye savaş başlatıyorsun. baba denen salak bunları söyledi ama bebeği alıp da gidemedi. gitse de olacak gibi değil ama isviçre'de güvenli ev yerine hala'ya bırakmış oldular.

.geçen bölüm insanları öldüren salak kızın meselesi de çok aptalcaydı. başlarındaki karı ortada yoktu. kızı görünmez eleman buldu. o da bunların tarafına mı geçti? iç konsey midir ne karın ağrısıdır? dünyada anarşi çıkararak ne halt edecek anlamadım. planları çok saçmaydı zaten.

.reed'e bulunacak çözüm x genini bastırmaya yarayacak, tüm mutant sorununu çözecek, yanlış kişilerin eline düşerse ne olacak? en son gerzek kızın bakışları bunlardı herhalde. üniversite öğrencisi olarak dolaştıran başka bir gereksiz tipin gereksiz sahnelerini de izlettiler, iyice sinir ettiler.

.john desen iz sürüyor, bir şirkete ulaşmış da kız arkadaşı sen ölümsüz değilsin diye kafa ağrıtıyor. bu malca karakterleri ve dialogları çok aramışlar mı? hayattan ne bekliyorlar? ne diye devamlı tartışıyorlar?

.andy salağı kız arkadaşı psikopat çıkınca bırakıp ailesine dönmek yerine hala onlarla takılıyor. kız kardeşi ile bağları kuvvetleniyor mudur nedir? tekrardan aynı geyiklere dönecek gibiler.

--- spoiler ---