25 Aralık 2018

the protector s01e05:

Episode #1.5

--- spoiler ---

.dizinin genel puanı gittikçe düşüyor. ta nerelerden başladıydı. şimdi 7.9 olmuş. bölümlere bakınca mevzu aslında anlaşılıyor. adamlar uzun soluklu senaryoyu yapamamış. araya diğer tiplerin hikayesini sokuşturacağız diye dağıtmışlar. hakan'ın geçmişi bize ne kattı? geleceğe ne kattı? mazhar malı mı gelmiş ailesini öldürmüş? eğer öldürdü ise banyoda asılı olan gömleği niye almamış.

.sen geçmiş senaryosu yazacaksan bunlara da cevap vereceksin, hiç olmamış. öyle büyük adaya giderken vapurdaki martıları çekmek güzel ama hikayenin bütünlüğü biraz sıkıntılı olmuş. olmasa iyimiş.

.karının avrupai tavırları da çok sıkıntılı. senaryo da kadın elinden çıkmış, kitap da kadın, ondan mı böyle olmuş. zeynep ile leyla mıdır nedir? o karşılaşıyor, tripler havalarda uçuşuyor, kıvılcım çıkıyor. sonra da arkadaşın değilim ama olsaydım hakan'ın hayatı göründüğünden daha karışık diyor.

.hocası ile muhabbetleri de öyle. zeynep de çok kasıntı, leyla zaten kasıntı abidesi olmuş. anasına hakandan bahsediyor, teyzesi midir o bilmem ama teyze dediğine de bahsedeyim mi diyor. bir gece ansızın yattılar yani, mevzu bu. hemen sevgili mi olduk yani? bir taraftan öyle bir taraftan böyle, salak saçma bir şey olmuş.

.kör adam mevzusu da saçma, taş sanırım mazharda ama taşın mimar sinanın yaptığı bir çeşmenin tekinde olmasını da makul bulmadım. hemen herkesin ulaşabileceği bir yerde niye saklamış? mazhar gelmiş, bin lira vermiş, başka yere bak demiş. sonra gelmiş adamın gözlerine klorak dökmüş! bu ne ki şimdi?

.sakallı uzman hemen mevzuyu çözüp elemanı anladı. sarı bina olayını ben anlamadım. neden bu tipleri sarı binaya yönlendirdi? hem zeyneple ikisi bir oradaydı. zeynep sonra derse gitti de adam geride mi kaldı?

.büyük ada meselesi de olmamış, tamam işte güzel mekanlar, güzel evler, toptan çekimler de güzel ama büyük ada ne alaka abi? tamam oraya gidin ama o aile nedir öyle? kahvaltı yapmışlar ama karşılama o kadar kötü ki anlatamam.

.şimdi hakan ailesinin durumu görünce babasının tek hatasının ailesini sevmesi olduğunu duyunca her şeyden soğudu. mallık işte, elinin dibinde zarar görmezlik gömleği var, karını kesiyorlar diye gömleği giymeden mi çıkarsın? gömleği giyse en azından intikamını alacaktı. ailesini kesen mazhar ise neden gömleği almadı, bunu açıklayamazlarsa çok yazık olacak. başkası olsa bile belli ki bu muhafız diye gelip öldürüyor. gömleği niye almadı? bir de kardeşlerini öldürmüş zaten, muhafızların soyunu kurutmaya çalışmış herhalde. the hakan da mutfakta kendi kendine saklanmış.

--- spoiler ---