17 Aralık 2018

the protector s01e03:

Episode #1.3

--- spoiler ---

.aksiyonları pek yapamıyorlar ama yine de fena değil. ortalık karışınca sadık kızın, muhafıza attığı tokat bana komik geldi, adam da ne vuruyorsun falan diyor. ona da komik gelmiş olmalı.

.antremanlar falan da komiklik olsun diye yapmışlar gibi, arada yaptıkları komikliler şahan komikliğini hala andırıyor. yönetmenden de olabilir, oyunculardan da olabilir. içine fazlasını katmak istemişler tabii ona şüphe yok.

.yine rüşvet alan güvenlik görevlisi şeklinde bir güzelleme yaptılar. mahzar elemanı ki kendisi sanırım ölümsüz, bu kadar göstere göstere yapmasalar iyidi ama başka ölümsüz adayı yok, hastaneye girdiği vakit güvenlik kameralarına yakalanmıştı, onu bulmak için hastanedeki güvenlik görevlisine rüşvet veriyor ama böyle rüşvet verme metodu da insana öğretilmez. belki çok bilinen bir metotdur, bilemedim artık. ilgincime gitti.

.geçen bölümde hemen olaylara atılacaklardı, yüzüğü saklayan sadık karıyı bulacaklardı. şimdi kendi işlerinde başladılar. buna da gönderme yaptılar ama pat diye bulalım bari yüzüğü dediler. pat diye de buldular ama yüzüğün taşı yokmuş. taşı olmayınca da işe yaramıyor. oradan da uzatacaklar anlaşılan.

.mekana geliyorlar, terk edilmiş mekan. içerde eleman kusmuş mu ne yapmış ağız yüz karışmış öyle yatıyor. bunları görünce silahına davranmadan yakalanıyor, iyi güzel derken oğluyum falan filan diyor. kadın üst katta küvetin ortasında kafayı yemiş, her taraflarda çizimler falan derken muhafızı görünce dili açılıyor. bunları falan niye bilemiyorlar? bunca zaman konuşmayan karının neden konuştuğunu niye anlamıyorlar? kamera kayıttaydı, güya bilgisayarı parçaladılar ama hepsi öylesine olmuş gibi.

.sonra faysal elemanı hakan elemanını güvenlikçi olarak almak istiyor, ısrarla istiyor. hatta koordinatörü salak karı mahallesine kadar geliyor, mahalleli karı ve kızı ile sohbeti aslında komikti, yüksek kesim ve düşük kesim göze sokulması olarak yapmışlar, özel...

.hakan son anda telefondaki adamın mazhar olduğunu anlıyor. işi kabul ediyor ve oradan devam edecekler şeklinde bitiriyorlar. zaten işi alacağını da biliyorduk. sürpriz olmadı.

--- spoiler ---