16 Aralık 2018

shameless s07e10:

Ride or Die

--- spoiler ---

.adamların dramlarından gına geldi arkadaş. şimdi ian malı eski aşkı pis mickey ile birlikte meksikaya gidiyor gibi gösterdiler, ulan tamam trans oğlan iyi tercih değildi de bu nedir şimdi? hiç mi saygınız yok lan? adamlar utanmaz, utanmazlığını geçtim hayatlarını bir çanta toplayıp mahvedebilme lüksüne sahip, tabii ki gerçekçi değil ama karakterleri o kadar uğraştırmaları insanı bir yerden sonra çok yoruyor.

.lip desen ayrı bir dava, tekrar kadının evine gitmiş. gittiğinin farkında değil, pencereden düştükten sonra ayılıyor. kadın bunu görüyor, haline acıyor, yardım al falan diyor. mevzu bu  yani. 

.mutlu komşularımız da artık hüzünlü, svetlana barlarını hakkaten ellerinden almış. avukata falan gittiler ama para yetiştiremeyecekler. bu elemanları üzmeleri, kevin'ın aptal olmasından şüphe etmesi bile insanın yüreğini dağlıyor. imzaladıkları sayfalara bakmamaları zaten komik bile değildi yani.

.fiona ile veronica tekrardan arkadaş olmuş, aman da çok mühim bir olay gerçekten. küslükleri de gereksizdi, barışmalarındaki fiona sırıtışı da hiç içimi açmadı.

.esas olay fiona aldığı fiyatın nerdeyse iki katı kar edeceği bir işi yapacak mı yapamyacak mı? en son yapacağını söyledi sanırım ama vazgeçebilir. geçerse de kodum, geçmezse de... yaşlı kadın ve kedileri meselesi de bir yerden sonra baydı artık. kedi maması yiyormuş da şuymuş buymuş, sonra kadına müziğini açıp dans ediyor da hüzünleniyor.

.esas sıkıntı monica salağı idi. geriye çocuklarına para bırakmak için işler çevirmeye çalışıyor. çok da iyi niyetliymiş bu. bir şey de beceremiyorlar. frank ile devamlı kafaları bulup bir yerleri soymaya çalışıyorlar. polis binasındaki olay biraz komikti.

.deb'in müstakbel kocasını karıştırmaları hiç komik değildi. deb anası ve babasını ne yapmayı düşünüyor? nasıl hala akıllanmamış? insan hayret ediyor.

.lip salağının son girdiği kapı, alkoliklere destek mekanı mıydı? yine kendini kaybedecek, babasının izinden ilerliyor. bipolar ian hayatını mahvedecek mi? fiona ne yapaca? deb'in bebeği ne olacak? bunların hepsi az sonra... bir de bu sefer giriş bölümünde geçen bölümü kaçırdınız mı geyiği komikti.

--- spoiler ---