16 Aralık 2018

the protector s01e02:

Episode #1.2

--- spoiler ---

.bu gömlek her zaman üzerinde kalmayacak mı? çıkartmış, tekrar giydi, kurşunlardan korundu. tek gücü kurşun geçirmezlik midir? başka numaraları yok mudur? şimdilik bu kadar görünüyor.

.fatih zamanlarına gittiler, şehirde sekiz tane ölümsüz varmış. bunları öldürmek için özel bir hançer, yüzük ve gömlek ile özel bir savaşçı yaratmış. gönlü temiz, hakkaniyetli bir insan evlatlarıymış. işte bunlar muhafız soyu imiş. bu eleman da onlardan geliyormuş. fatih zamanki tipi oyun karakteri gibi, yapsalar güzel olur aslında.

.ölümsüzün tipini bilmiyorlarmış. geçen bölüm işkenceci tipler de türk polisiymiş. oradan giydirme yapmışlar. bir taraftan haklı olabilirler, diğer taraftan kirli polis diyelim. mahzar denen tipe çalışan polis içinde bir yapı. elemanın muhabbeti komik, telefona ettiği küfürler bile komik geldi. ağzına sağlık yani.

.kankasını da öldürmüşler. gerçek babasını ve hikayesini de öğrendi. bölüm sonunda zımba gibi hadi o halde ne duruyoruz'a geldi. iki bölümdür gözler şelale oldu ağlıyor, şişti ağlamaktan gözleri, biraz fazla hızlı savaşçı moduna döndü ama iyi oldu. ikinci bölüm sonunda verdiler coşkuyu.

.arasında faysal'ın iş teklifini çevirdi. tek başına bu ölümsüzle mücadelesi biraz saçma duruyor. hem istanbul'u korumak için böyle bir görevi var diyor, esas kötü çok mühim bu aşamadan sonra. esas fikri önemli, kitap neydir nasıldır bilmiyorum ama çocuk hikayesine de dönebilir gibi geliyor bana.

.faysal'ın pek bir şeyden haberi olmadan mahzar işleri hallediyor olabilir. bunları nasıl derinleştirecekler bilemiyoruz. uyuz genel koordinatör kızla muhabbetleri bölümün en kötü dialogu idi.

.figüran bağlamında, komşu kadın ve kızını iyi oynatmışlar. herhalde oyuncu değillerdir diye tahmin ettim. arada sırada böyle tipleri oynatabiliyorlarsa helal olsun, çok fazla televizyondan takip etmiyorum ama nerde görsem bir olmamışlık hissiyatı kaldırıyorlardı. bunu biraz olsun aşabilmişler.

.esas kız, şapkalı sokak gezisi biraz komikti. hakan elemanını bu eğitecekmiş. silahla karşılaması ve verdiği öğüt aslında iyidi ama dövüş sanatlarını çalıştıklarını pek düşünmüyorum, eğer eğitim sahneleri olursa komik durur gibi. olursa güzel olur, orası ayrı.

--- spoiler ---