15 Aralık 2018

supernatural s14e09:

The Spear

--- spoiler ---

.sonunda dean meselesini aydınlatmış oldular. baştan beri niye michael çıktı gitti diye araştırmaları gerekiyordu. onu diye diye dilimizde tüy bitti, şimdi kendileri soruyor ama sormakla olmuyor. senaryo hatası işte bunlar, böyle kapatılmaz.

.izlemesi keyifli, bu sezon daha çok bu muhabbetler, daha çok genel konularla uğraştılar. bir taraftan jack yeni hayata döndü, hemen michael'a geçip sezon arası verdiler. böyle fena olmadı ama işte bunu sürdürmek için saçmalamaları gerekiyor.

.şimdi mesela süper güçlü bir baş melek var, elemanları iki saniyede yeniyor. castiel'i bile oradan oraya attırıyor ama bir türlü öldürmüyor. en son dean geliyor, mızrağı ile biraz çiziyor miziyor. şak diye dean michael oluyor. neymiş efendim içinden çıktıktan sonra bir arka kapı bırakabiliyorlarmış. böyle bir olay da hiç anlatmadılar. bunu da uydurmuş oldular.

.normal şartlarda melek insanın rızası olmadan onun vücudunu ele geçiremez, buna sallamasyon bir şekilde şaşırtmaca eklemek için bir şey uydurmuş oldular. saçmaydı ama mecbur artık, başka türlü döndüremeyeceklerdi.

.zaten en başından beri garth dedikleri eleman güya içlerine ajan olarak girmiş de onlardan bilgi alıyor dedikten beri işleri yolunda gitmedi. ingilizlerin yumurtası vardı, ketch onu yollamaya çalıştı, kargoya vermek zorunda kalmış. gittiler onu aldılar, michael yine bir adım önde oraya ulaştı, yumurtayı yok etti.

.kızdan mızrağı almak için gitmelerini hiç ellemedi, hatta kızın adresini de vermiş oldu. bunları falan hiç dikkat etmeden gittiler, kızı ikna ederek mızrağı aldılar ki o da saçmaydı. mızrağı niye veriyor ki? başkalarını korumak için falan filan diye ekletiyorlar. saçma kardeşim, saçma.

.mızrağı geri getirmezsen öldürürüm dedi, jack boyut kapısı açamıyor, ona yalan söyledi. böyle bir sürü dert. 

.castiel desen ruhunu sattığını kimseye söylemiyor. jack ile muhabbetlerdeler devamlı. jack desen işe yaramaya çalışıyor ama güçleri geri gelecekmiş. michael onu akrabası olarak yakınında tutmak istiyor. böyle bir sezon arasına girdik. ne diyelim izliyoruz işte. 

--- spoiler ---