17 Aralık 2018

vikings s05e13:

A New God

--- spoiler ---

.mal ivar kardeşini kurban ediyor. iyi güzel de kurban zorla olmamalı, önceden yaptıkları kurban seanslarında hep gönüllü oluyordu. şimdi kurbanlığı kafasından zincirle getirdiler. orada da bölüm bitti. kurban seansını bir sonraki bölüme uzatırlar artık.

.diğer hikayelerde olayları tam parçalayamamışlar, hele floki'nin mekanda iki saniye gösterip tekrar bırakıyorlar. kan davaları bitti ama bu sefer hamile karıyı kaçırmışlar. adam niye döndü, hani floki'ye inanmıyordu derken hamile karıyı kaçırmış sanırım. bunlarla uğraşıyorlar. floki de bir tanrı olma peşinde gidiyor.

.ivar salağı zaten karısı yüzünden tanrılığını ilan etti, yüzleri falan boyadı. çocuk yaptım diye kendini böyle gördü herhalde. çocuğun babasını karı öldürttü, öldüren adam neden öldürdüğünü biliyorsa ne olacak peki?

.her neyse esas alfred ne yapacak diye bekliyorduk. psikopozu falan affetti, tekrar görevine iade etti. lordları falan karşı çıkıyor ama bildiğini okuyor. esas krallığı tehlikede kardeşi diğerleriyle çalışıyormuş. neyse ki psikopoz elemandan şüpheleniyor. hepsini ortaya çıkarabilir. 

.bir de evlenmeye karı getirmişlerdi. bjorn ile takıldıktan sonra evlendiler. gerdek olayı da çok kötüymüş. başında bekliyorlar mıymış öyle?

.ragnar'ın başka bir oğlu daha çıktı. deli bir kraliçe vardı, ondan olan çocuğu bjorn'e geldi ama sanki tahtı tehdit için özel ortaya çıkan bir tip gibi. salak bjorn'ü yanlarına alırlarsa yandık. zaten kardeşi ve karısı hristiyan oldu. babalarının izinde gittiler. bir miktar komikti aslında.

.herald salağı ivar'a karşı iş peşindeymiş. önce wessex'e gidecek, kazanacağını düşünüyor. sonra da geri dönüp ivar'a meydan okuyacak. kardeşini kurban ettiğinden falan habersiz, işler karışık durumda. hepimiz ragnar'ın oğullarıyız muhabbeti iyidi. adamın ismi kaldı bir kere yapacak bir şey yok.

--- spoiler ---