2 Aralık 2018

supernatural s14e07:

Unhuman Nature

--- spoiler ---

.esas karakterlerin başına bir şey gelince izlemesi daha iyi olur. esas hikaye bu yani, formül bu ama tabii bunu sık yaparlarsa o vakit bayar. şimdilik sezon sonlarında kullanıyorlardı. karakterler artınca ortalarda öldürüyorlar. şimdi jack'in başına bir haller gelecek ama iki bölümdür bir türlü gelemedi.

.zaten en başından beri yarı insan yarı melek olmasından dolayı sıkıntılar vardı. özü gidince kan öksürmeye başladı. bölüm sonu yamulduydu, hepsi birlikte jack'i iyi etmeye çalıştılar ama bir türlü beceremediler.

.önce rowena'yı çağırdılar. ilkin lucifer oğludur diye kötü zannetti ama sonra ilgilendi, bir şey yapamadı. sonra bir şaman buldular. rus muymuş neymiş. gabriel'in özü diye bir şey verdi. gözler yandı ama yine bir işe yaramadı. en son öyle ölümünü bekliyorlardı.

.bu süre içinde dean arada görüntüyü kaybetti, bulanık gördü. sanki içinde micheal mi var? başka bir sıkıntısı mı var? kafa dönüyor gibi göstermediler. onu bağlayacaklar gibi ama ne olduğu belli değil.

.jack ile aralarındaki muhabbet de fena değildi. baba oğul ilişkisine bağladılar ama castiel baba gibiydi, hepsi pek üzgün ama dean kafayı yiyecek gibi. arabasını emanet etti. oğluna araba kullanmayı öğretir gibi yaptı. arada biraz iğneledi ama o kadar olur. sonra balık tutmaya gittiler, tüm babalık görevlerini yerine getirdi, artık ölebilir. bakalım öldürürlerse yazık, başka doğru düzgün karakter kalmadı dizide.

.neyse ki lucifer'i geri getirecek gibiler. castiel öldüğü vakit bulunduğu hiçlik mekanından siyah bir varlık olarak ortaya çıktı, gözleri parladı ama oradaki arkadaşla nasıl baş edecek? castiel nasıl kurtulduydu unuttum.

.nick karakteri ailesinin katilini ararken ortalığı kattı karıştırdı. önce komşusu, sonra komşusunun kilisesindeki papazı, sonra muhabir ile görüşüp mahallesindeki devriye polisi öldürdü. adamın içine şeytan kaçmış. bu durumda şeytana mı suçu attı? peki lucifer'in emri ile böyle bir şey yaptıysa ne olacak? neden lucifer'i suçlamıyor? gözleri yaşlı şekilde bir şey hissetmek istemiyorum diyerekten dua ediyor ve lucifer uyanıyor. böyle bir şey olacağı ihtimali varsa, nick'i hiç salmamaları lazımdı. biraz saçma oldu ama lucifer'in gelişi iyi olur. nick'in ailesinin intikamı için lucifer'i suçlaması gerekiyor olabilir. oraya bağlamaları da ayrı bir hata olur ama göreceğiz artık.

--- spoiler ---