2 Aralık 2018

shameless s07e08:

You Sold Me the Laundromat, Remember?

--- spoiler ---

.adamların daha iki sezonu varmış, dramları bitmez lan bunların. fazla hızlı izlenmiyor, insanı sıkıyor. komiklikleri için zaten izlemiyoruz. o kadarını ancak anladık ama ne bileyim dramları ya da eleştirileri de bir yerden sonra salakça oluyor. adamlar denemedikleri bir şey bırakmayınca fazla sapkın oluyor.

.en son frank yaşlı bunak karıya, rahat yatak için varmaya gitti. komik bile değil tam olarak. fioana ilişmezsen yatak veririm dediydi. komik mi ki acaba?

.esas olay lip meselesi. tekrardan temyize çıkıp okula kabul edilme ihtimalini denediler. olacak gibi gösterip oldurmamak da elemanı tekrardan alkole başlatmak için yöntemdi galiba. babasından örnek verdi, tekrar gitti içti, sonra gitti kız arkadaşının eski ile kavga etti. işler berbat durumda kendisi için, iyice bokunu çıkarmasalar bari. sanki onlara çok ihtiyacı varmıymış gibi göstermeleri de lip karakterine hakaret oluyor.

.debbie'nin olayları da çok kötüydü. bir taraftan salak kız hak etti diyor insan ama diğer taraftan çocuğu elinden alındı, biraz üzücü. üzerine ettiği tehditler kameraya kaydedildi. karşıdaki karılar fazla akıllı bu kız için, güya onların suyuna gidip çocuk esirgemeden iyi not almaya çalışıyordu. bundan sonrası tamamen dramdır.

.kevin meselesi uzun sürdü, mutlu komşuların arasına rus girdiydi. şimdi işi çözemediler. kevin ağırlığını koydu. bir bakıma iç rahatlatıcı ama bunların arası bozulunca da hiç çekilmiyorlar. işler kötü. 

.o ara fiona'dan akıl almaya geldi. ruslara güvenilmez hissiyatı yarattılar. tabii arkadaşı ile aralarında sıkıntı var. onun üzerinden de gidecekler ama svetlena karakterini bu vakitten sonra çıkartırlarsa da olmaz. ne yapacaklar bakalım?

.fiona'nın tadilatı tek güzel giden şey oldu. tekrardan sorun çıkmaz ise yatırımı işe yarayabilir. bu aile biraz gün yüzü görebilir. öyle bir şey olursa sanki izlenmez bu dizi diyerekten işleri devamlı yokuşa sürüyorlar.

.frank bile evde kalmak için iyi baba rolü oynuyor, bir şeyleri tamir etmeye çalışıyor. şaka gibi bir yerden sonra ama frank için çok basit hareketler oluyor. lip'in onu zeki bulması da ayrı bir mana içeriyor zaten.

.ian biraz geri plandaydı. lip'e destek çıkarken anlattığı hikaye güzeldi. takıldığı tiple araları iyi, bir karakter de mutlu olunca biz mutlu olmuş gibi seviniyoruz.

--- spoiler ---