27 Kasım 2018

the walking dead s09e08:

Evolution

--- spoiler ---

.bunca zaman sonunda şaşırttılar, ters köşe yaptılar. takdir ettik kendilerini. sezon çok kötü gidiyordu. en azından biraz olsun iyileştirdiler. beş sene sonrasının hikayesi çok sıkıntılı, saçma sapan şeyler oluyordu. şimdi de daha kötüsünü yapacak gibiydiler ama güzel çevirdiler.

.baştan beri konuştuklarını duydukları zombiler, aslında zombi değilmiş. eugene hatta evrim geçirmiş zombiler bunlar lan diyor, e onlar ölü diyor. beyinleri var abi, beyin varsa evrim geçirir gibi malca bir mantığa geçiyorlardı. neyse ki mesele anlaşıldı, zombi falan değillermiş. zombi sürüleri ile hareket eden manyak bir topluluk imiş. 

.zombi maskeleri falan yapmışlar, belli ki bir sürüyü idare ediyorlar. birden fazla insan var, sürü sese göre başka yöne geçse bile sürüyü belli tarafa doğru yönlendiriyorlardı. eugene ve rosita ile karşılaştıklarında böyle. bulamadıklarında aynı yeri dönüp aramışlar. en son daryl ve köpek ile aynı şeyi yaptılar. bu arada köpeğe bir şey olmasın, böyle bir karakter getirip öldürmesinler, çok üzülürüz haber edeyim dedim. kaplanı telef ettiler, köpeğe bari ilişmesinler.

.neyse henry salağının salak saçma işleri olurken, bu işler oldu. bir de negan meselesi vardı. adamın hücresini bunca zaman sonra kitlemeyi mi unutmuşlar? rahip salağı hücre kapısını çarptıydı, ne oldu kilidi falan mı bozulmuş? onu da biraz saçma  yaptılar, daha iyi yapmaları gerekirdi. hele bu kadar muhabbet, bu kadar zaman sonra negan kaçtı demezler umarım, o çok saçma olur. başka bir yere bağlasınlar.

.michonne her grup kendi başına diyor, bunların başına ne gelmiş? niye böyle olmuşlar? krallık panayır düzenleyecekmiş de katılamazlarmış falan filan. böyle salak saçma işler olurken bir takım insanlar zombi sürüleri ile yaşamayı akıl etmişler. bedava insan arkadaş, süper fikir aslında ama işin aslında inerler mi bilemiyorum.

.rosita uyandıktan sonra michonne niye tek başına geldi? sıkıştıkları yer ve ortam çok iyidi. bizim gay jesus süper figürlerle zombi kesiyordu. şak diye konuşturup adamı öldürdüler, en çarpıcı sahnesi de buydu. hiç beklemediğimiz bir anda bunu yaptılar. adamı diğerleri öldürünce de gerçeği gördük ama iş işten geçti, hepsini oracıkta sıkıştıdılar ve sezon arasına girdi. bir de sezon araları var. ta ocakta devamını göreceğiz, aman da çok merak ettik.

--- spoiler ---