26 Kasım 2018

american horror story s08e09:

Fire and Reign

--- spoiler ---

.sezon bitiyor adamlar hala geçmişi açıklıyor. kıyamet gelmiş, en son tekrar cadılar ile kapışma sahnesinde kaldı, oradan kesip sezon finaline bağlamaları da basiretsizlik. neden böyle bir kurgu istemişler ki? düz şekilde ilerlese, michael salağını baştan tanısak daha ilgi çekici olurdu. ilk ortaya çıktı, hafif yumuşak huylu bir insan olarak iyice tiksindik, şimdi hala ne yapacağını bilmiyordu, ta ki bilgisayar malları dünyayı yok etmeye karar verene kadar.

.kahve alırken beş dakika bekledim diyor, trafikte sinyalsizlikten dert yanıyor, bu dünya yanmalı diyor. mevzu bu, hafif göndermeler var, bir taraftan komik, diğer taraftan insan hak veriyor. bunun için deccali bekledik o da kararsız çıktı diyor. yaptıkları robot kadına istediklerini söyletiyorlar. bariz şekilde onların yazdığı ortada ama michael salağı bir türlü anlamıyor.

.kooperatif dedikleri illuminati imiş. bir de bu salak şeye bağlamasalar olmayacak. dünyanın düzeni ile dalga geçiyorlar. putin'i saymayı ihmal etmiyorlar. amerikan başkanı nerde arkadaşım? zaten olay bundan ibaretti, geçen sezonu güya amerikan siyasetine ayırdılar, bu sefer dünyanın sonundan mesul adamlar, ruhunu şeytana satmış adamlar hep karşı taraf gibi gösterdiler.

.işinde başarılı tipleri böyle söylemeleri komik, kendileri de onların üyesi gibi oluyor. neyse işte ölen karakterlere farklı roller verip devam ettiriyorlar. kurdukları sistem için de öyle üzerine fazla düşünmemişler. her şey salak cadı başı karının tercihleri yüzünden böyle olmuş. önce tutsak edip sonra bir çözüm üretmeye çalışsa michael zaten razı olacakmış. anne yerine koyduğu kadının intikamını almak için düyayı ateşe verecek. sonunda cadılar da ölür mü diyor? soru bu yani.

.kendi evlerini bile koruyamayan cadı bacılardan bahsediyoruz. geldi afrikalı büyücü, koruma büyüsünü bozdu. michael'in kendisinin bozamaması da garip ya neyse işte, bozdu girdiler içeri hepsini öldürdüler geçtiler bitti.

.yeni üstün olacak tipin güçleri de tam ortaya çıkmıyor. eski üstün güçlü ölmesi gerekiyor, buna çözüm arayalım derken erkek cadılara geldiler, onlar da öldürülmüş. böyle bir olay işte. gereksiz bir akış.

.bir de söylenti olarak geçmişi değiştirme gücünden bahsediyorlar. bunu yaparlarsa iyice sıçıp sıvarlar. olacak iş değil.

--- spoiler ---