26 Kasım 2018

maniac s01e10:

Option C

--- spoiler ---

.salak ve saçma bitiş, adamlar özel hazırlamışlar herhalde. devamı gelecek mi? devamında daha ne olur bilemiyorum. sanki tek sezonluk takılmışlar gibi. insani ilişkiler odağında, hafif göndermeli, acayip bir dünya resmetmişler ama bence çok abartılmış. bir numarası yok. bir feyz alamadım.

.herkes normal hayatına döndü, tedavi edildiniz dedi. ulan amaç tedavi etmek miydi? deneyden sonra bir sürü azar işittiler. yapay zekalarını öldürmek zorunda kaldılar. sonra da esas deneyimiz yapay zekadır falan dediler. insan davranışları için yapılmamış mıydı? önemli bir olayı çözeceklerdi? hepsini salladılar.

.zaten aralardaki saçma sapan fantezi dünyaları da çok kötüydü, finali de bağlamadılar. öyle ayrı bir düzlemde kaldı. gerçek dünyadaki bağlantısızlar olarak gösterdiler, sonra esas oğlan ile esas kız bağlantılı çıktı ve olay bitti.

.elemanın abisi için tanıklığı vardı. ellerinde video var, tekrardan tanıklığa ne gerek kalmış? kadına ne yaptırmış? üzerine mi işetmiş, arada böyle bir muhabbet geçiyordu. minik komiklikler sıkıştırmışlar ama olmamış işte.

.bunun yerine daha absürt komiklik yapabilirlerdi. dramı karıştırıp sonra komiklikle gelmesinler bize. adam şizofrenim diye hastaneye yatmayı kabul ediyor. kız da gelip onu kurtarıyor. son kısımdaki çok mühim olaylar da bunlardı.

.kızın gerçek çıkmaması, hayatında istememesi ve üçüncü seçenek de sonsuza kadar mutlu yaşadılar herhalde, o oldu. böyle de bitti. inanılmaz gereksizdi.

.sadece leftoves'daki tipin ve tabii azumi miydi neydi? o karının olayları iyidi. onlar da sonsuza kadar mutlu yaşadılar ya yine de komik şekilde oldu. karının yanar dönerli mercedes arabası, adamın arabaya binişi ve tabii asansör sahnesi hoştu.

--- spoiler ---