26 Kasım 2018

daredevil s03e13:

A New Napkin

--- spoiler ---

.nadeem'in ölüsü fisk'i hapse attırdı. dirisi niye attıramadı diye sormak lazım. bunun haricinde harika bir sezon finali yaptılar. adamlar esas sezon karakterini öldürmek istemiş, ailesini korumak için bunu yapmış. geriye de güzel bir video bırakmış. karısına yapılması gerekenleri de söylemiş. hepsi iyi güzel ama hayattayken de yapabilmeleri gerekirdi. 

.matt'in adam öldürme meselesi de biraz olmadı. yani gidişata göre şaşırtıcı oldu. kendini yırtması da etkileyiciydi ama bu vakte kadar öldüreceğim öldüreceğim deyip sonra hapse attırmak nedir? bu sefer venessa'ya olan aşkını hapis için kullanıyor. bu şekilde hapiste tutacağını düşünüyor. işe yarar mı? kadın hayatta olduğu sürece işe yarar diyorlar. otobüs çarparsa ne olacak? sisteme zaten güvenmiyoruz. biraz saçma yani. aynı çözümü iki kez denemiş oldular.

.dex meselesinde resmen hop oturduk hop kalktık, baştan beri yapılması gerekeni son bölüme sıkıştırdılar. yardımcısını paketleyip bilgi almak da biraz abartıydı. adamın çatıdan sarkıtınca her şeyi söylemiş. kimseyi öldürmeyen bir insan için pek iddialı bir işkence değildi, normalde söylememesi gerekirdi.

.dex meselesini söylemiş, gerekli kanıtları söylememiş. en azından videosu vardı. bu video da zaten fisk'in mekanı ziyaret ettiğinde ortaya çıkabilirdi. bilgisayar başındaki kadın en azından bunu sağlayabilirdi. o taraftan bir kurgu yapsalar daha iyidi. onun yerine kadının bedeninin olduğu dondurucuyu söylemiş, dex o tarafa gidiyor, kadını buluyor ve kafayı yiyor.

.çıldırıp fisk'in düğün törenini basıyor. kendi çapında güzel bir giriş yaptılar. hepsi iyi güzel derken matt venessa'yı korumak için çok çaba sarf ettik, bir kaç sefer ona gelen maddeleri kesti. bunca zaman sektirerek attıklarını tutamadığını bilen bir insan için bir tane sektirerek atmadı. kadını bu kadar dövüşün içinde öldürebilirlerdi. 

.belki bu meseleyi sonraki sezona taşımak istediler. dex'e yeni omurilik tedavisi uygulayacaklar. öncekinden daha güçlü olacak, fisk'in karısını öldürecek ve olaylar böyle gelişecek. muhtemelen böyle bir şey düşünmüş olabilirler ama işte eksik kaldı böyle düşününce.

.çabucak meseleyi hallettiler. videonun yayılmasından sonra çabuk harekete geçmiş oldular. polisler paketledi ama yine de olmadı işte. adamın üst düzeyde insanları vardı, kurtulması gerekiyordu. aklı evlilik ile meşgul olduğundan geleni göremedi gibi yaptılar ama yardımcısının yakalanmasından itibaren olayları anlaması gerekiyordu. venessa'nın tepkisi de bir garipti, kaçalım edelim derken kaçamadılar. kaçış planları olması gerekiyordu en azından.

--- spoiler ---