25 Kasım 2018

daredevil s03e12:

One Last Shot

--- spoiler ---

.sezon çok iyi gidiyor ama ne bileyim daha çarpıcı bir şeyler beklerken adamın kendini ailesi için feda etmesine getirdiler. esasında bu da çarpıcıydı. nadeem fazla adam çıktı. normalde dizilerde görmeye alışık olmadığımız şekilde ölerek kazanmış oldu. bundan sonrası için kendisini göremeyeceğiz ama ailesini güvende tutmak için böyle yapmış oldu.

.öncesinde geçen bölümnden devam ederek, hepsi birleşti. tekrardan fisk'e dava açmak için zenci savcı ile anlaştılar. adam jüriyi falan topladı. mahkemeye giderken bir sürü kavga çıksa da fisk'in zaten alternatif planı varmış. jurinin hepsini korkutarak sindirmiş. bir tanesini ayarlamış, hepsinin adresini ezberden okuyunca mevzuyu anladılar, fisk aleyhine bir karar çıkartmadılar. bağımsız yardı falan filan, sisteme güven falan filan derken matt ile foggy tekrardan ayrılmış oldu.

.nadeem'in bu işe karar verip foggy'i yumrukla bayıltıp evine gitmesi, oradaki kameraya yakalanması ve dex'in öldürmeye gelmesi aslında iyi fikirdi. adam kendi yanına çekmeye çalıştı da işte en büyük eksiklik buydu. bir kere ciddi bir araştırma yapmıış olsalar dex'in olayını, görüştüğü kişileri falan bilebilirlerdi. fisk gibi her şeyi izlemiyorlar belki ama yine de bir ihtimal bu olabilirdi. sonra fisk'in kadını öldürdüğü görüntülere ulaştıkları vakit şimdi bir türlü dövemedikleri dex gibi bir karakteri yanlarına çekmiş olurlardı. mümkündü bu, olsaydı niye böyle oldu demezdik. onun yerine dex gibi bir tipe kendini öldürttü. bakalım sezon sonuna nasıl bir tasarım yaptılar.

.tabii esas olay venessa meselesiydi. kadında biraz iyilik vardır diye tahmin ediyorduk, bunu fisk de tahmin ediyordu. tablonun sabihi karıyı öldürmemişti ama kadın tam kötülükmüş, başka türlüsü fisk ile zor geçinirdi.

.helikopter ile geldiler, karı için otel satın almış kapatmış. böyle şımartmalar, hafif içecekler vermeler, peşinden ayrılmamalar, sabah kahvaltı hazırlamalar derken neyin var kadın diye sormak zorunda kaldı. kendisini yalnız hissediyormuş. yanında konuşmuyorlar diye böyleymiş. dex'in adam öldürmesini de fark ettikten sonra gözünü iyice kan bürüdü. normalde nadeem'i öldürmeyelim sadece hapse gönderelim, elimizdeki kozu kullanalım diye konuşurken kadın ortaya atıldı. öldürmek en uygunu olmaz mı dedi ve şak diye dex'e öldürttüler. az biraz konuştular ama adamın zaten kafa gitmiş.

.karen de açıklama yaptı. dört bir taraftan akılları sıra fisk'i sıkıştırmaya çalıştılar ama adam juriyi halledince yargı margı kalmadı. savcı iyilerdendi, bu devlette hiç güçlü iyi kalmadı mı? nerde bu devlet? orduyu göreve çağırıyorum burada 'hehe.

--- spoiler ---