24 Kasım 2018

rectify s02e09:

Until You're Blue

--- spoiler ---

.bebekleri olup işlerin kötüye gitmesindense düşük yapıp ayrılmalarını sağlayalım demişler. her türlü dramlardan geçilmiyor ama ilginç işte. adamların karı koca ilişkisi dramı üst düzey oldu. teddy'nin gelip daniel'i seviyorsun, git onunla seviş demesi ve arkasını dönüp belki seni de boğar öldürür falan demesi harikaydı. adamın gözyaşları olayı tamamladı. güzel yapmışlar. çöküşü güzel yansıtmışlar.

.sonra vah tüh deyip karının arkasından gitti, janta döndü olay. kiralama için birileri almış, parasını vermemiş. gidip onu sökmeye çalıştı. adamla kavga etti, yamuldu kaldı. zaten bolca içmişti. şimdi ne olacak kim bilir? haklıyken haksız konuma düştü. jant işi iyiye gitmiyor. karısı otel odalarında fingirdeşiyor. olaylar sıkıntılı.

.kadın da biraz alkol alıp daniel'i çağırmış. seninle olamam falan filan diyor, sonra da benimle dans et diyor. zaten yeni düşük yapmış, herhalde başka bir şey yapamazlar ama ne bileyim çok sıkıntılıydı. ayaküstü muhabbetleri güzeldi ama... tanrı var mı diye soruyor, o da "sure" diyor.

.bol hristiyan tawney için dizinin geldiği haller çok garip, artık adamın cezasını falan unuttuk bunlarla uğraşıyoruz ama güzel oldu.

.anlaşma meselesi de sadece sürgüne döndü, eyaletin büyük kısmından sürülüyor. hapis cezası da almıyor, tecavüzden de ceza almıyor, sadece öldürdüğünü itiraf edecek. kabul etme eğilimindeydi ama annesinin gözlerine bakınca kabul etmeyeceğini anladık. düşündüğün zaman tekrar hapse girme tehlikesine göre çok saçma bir durum. daha iyisini yapmaları lazımdı.

.bunun haricinde bir de senatörün aileyi karıştırma meselesi var. baba ted, ailemden uzak dur dedi ama karısıyla konuşmadı. mevzuyu iyi algılamadığı daniel'e bakışından belliydi. bir sonuca gitmedi ama birleştiriyor gibiler.

.şerif de diğer taraftan senatörün pislik yaptığını, itirafın yanlış şartlarda alındığı, avukat tutulmadığı, ailelerine bile haber verilmediğini anladı. biraz daha zorlasa daniel'i aklayacak ama olaylar yavaş akıyor, adamlar sezonlara yaymış hikayeyi, sonra da iptal edilip bitmiş herhalde. dizinin sonunu bilmiyorum.

--- spoiler ---