23 Kasım 2018

iron fist s02e05:

Heart of the Dragon

--- spoiler ---

.sallamasyon olaylar, bitmiyor dramları... son kısımda da mal mal suratına bakıyor. joy danny'yi satmış. fist'in elinden alınacağını bilmiş. geçmş karşısına bunları söylüyor. öncesinde de ward ile dertleşiyorlardı. kötü kabul edilen kardeşten daha kötü oldu. sebebi ne? babasının yaşadığını söylememeleri. joy'un kötü tarafa geçişi inanılmaz saçmaydı. onu sürdürüyorlar.

.davos ile işleri bitti, güya adamlar korkmaya başladı. mary salağını koruma için tutması için konuşurlarken de diğerleri geldi. saçma sapan iki dövüş sahnesi ile bölümü bitirdiler.

.danny salağı böülm başında böbreği alınmış gibiydi. fist'ini anlatırken de bağımlı gibi konuştu. ward en azından bunu söyledi, normal karşıladı. o da saçma bir muhabbetti bir yerden sonra.

.fist böyle alınıyorsa ne diye dövüşüyorlar? ejdere ne oldu? diğerinde niye kırmızı yanıyor peki? hepsi sarı değil miydi? büyülü olduğundan mı kırmız mı oldu? bu gibi gereksiz soruları cevaplarlar mı bilemem.

.davos fist'i ine ne yapacak? immortal fist'i olmuşmuş, anasını gururlandırmışmış. küçüklüklerinden bir kesit gösteriyorlar. anası fist konusunda çok katı imiş. dövüşü kaybedince çok ağır konuşmuş, memleketlerinden ayrıldığı kapıdan konuşma sahnesi de iyidi aslında.

.sonuçta bir yere vardığı yok, davos ne yapacak belli değil. danny geri alacak mı? dövüşecekler mi? ne ara iyileşecek? dizinin gitti yer belli değil, neyse ki iptal olmuş. ne kadar şükretsek azdır.

.bir de dedektif karı, boş günüm diye bunların yanında dolandı, o da aşırı saçmaydı. işin yoksa dinlen kadın!

--- spoiler ---