23 Kasım 2018

daredevil s03e11:

Reunion

--- spoiler ---

.nadeem de daredevil kimliğini bilen tayfaya katıldı. bir o eksikti, adama güveniyor iyi güzel ama ailesi ne olacak? kariyeri ne olacak? hapse girmemek için bir sürü işbirliği yaptı, sonra karen'i kurtardı diye evini bastılar. o ara bizim daredevil da mevzuyu çakıp yardıma koşmuş, son kısımlar pek gergindi, neyse ki hallettiler.

.şimdilik fisk ile aynı hızda gidiyorlar. buraya kadar iyi idare ettiler ama sezon sonu fisk'i paketleyeceklerse artık iyilerin de bir şeyler becermesi gerekiyor. karen'ı kurtarmak için foggy avukatı olarak koştu geldi. polislere teslim etti. fbi'nin ele geçirildiğini fark etmeleri, devlet içinde mekanizmanın çalışıp bir işe yaramaması falan biraz abartı.

.zaten fisk'in salınması da çok abartıydı. neden salındı onu anlamadım. verdiği hizmetlerden ötürü diyor. karşısında onu yuhlayan topluluk daredevil kılığında dex'in kilise basmasından sonra fisk'i dinlemeye başladı. o geçiş anı ve konuşması da iyidi.

.fisk geçen sezonlarda da çıldırıp adamın tekini araba kapısına sıkıştırıp öldürdüydü. şimdi karen'ın kurtulmasından sonra sinirlendi, haberi veren tipten montunu istedi, montunu kafasına sarıp yumruğu ile adam öldürdü. süper karakter hocam.

.venessa geliyor, bu sahneler de harika olacak diye umuyorum. aslında kötü bir kadın değildi sanki ama idare ediyor gibiydi. tablo için kadını öldürmemeye kadın için karar verdi, sonrasında ne olacak bilemiyorum. hapisten çıkıp tablolarını falan da aldı. bir tek en çok sevdiği tabloyu alamadı. onun için bizzat gidince kadın fikrini değiştirmedi. yürek yemiş beyaz saçlı kadın, konuşmalar güzeldi. fisk'in tepkileri bir harikaydı.

.kilise sahnesinde köpeklerle dalmaları çok saçmaydı. rehine olayı olabilir, kaçak olayı var ama köpekler geriden geldi. onları da iki tane rahibe adayı kızı kullanarak savuşturdular, burası pek olmadı.

.ayrıca dex'in dönüp kan lekesini gördükten sonra neden rahibeye bir şey yapmadı? sanki yapacak gibiydi. olayı da fark etti gibi ama ilerletmediler. belki ilerleyen bölümlerde annesinin de başına bir şey gelecektir. tekrardan görüşmek zorunda kaldılar.

.karen yaptığı mallıkları matt'e aktardı. hepsi birlikte hareket edecek gibi görünüyor. plan da yaptılar, fbi içinde bir şeyler olmalı. dex'i hala dövememiş olması insanı üzüyor. o konuda da başka bir şey düşünmeleri gerekiyor. merakla izliyoruz, harika bir sezon sonu olacak diye umuyoruz.

--- spoiler ---