23 Kasım 2018

rectify s02e08:

The Great Destroyer

--- spoiler ---

.savcının teklif ettiği anlaşma üzerine çok kafa patlatmaları lazım, onun yerine hapis yatmam kısmından başladı. hapis yatırmamayı kabul ederlerse öldürdüğünü kabul edecek mi? öldürmüş olabilir mi?

.o gece kıza mantar vermiş, kafayı bulmuş ve bir sürü erkekle birlikte takılmış. bu da uzaktan bunları görmüş, sonra çok sinirlenip öldürmüş olabilir mi? bunu araştırıyor, yastıktan kukla yapıp boğmaya çalışıyor ama bir türlü hatırlamıyor. hipnozu falan deneseymiş bari.

.küçük kardeşi kabul etmesine içerlemiş, kafayı dağıtmak için teddy'nin evine geliyor. ona mevzuyu anlatıyor. karısı tawney pek içerliyor, aralarındaki iletişim zaten korku filmi gibi. adam öğle yemeğine eve gelmiş, kadın evde yokmuş. bir şey ima etmedim diyor. çalan telefon üzerine kontrole geldiği de bariz, karının daniel'i almaya gittiği de bariz. ortaya çıkartıp aralarını bozarlar mı bilmiyorum ama bunun gerginliğini güzel yansıtıyorlar.

.adam da mal, gidip tawney'e ilanı aşk ediyor. ulan kadın evli, şimdi de hamile. neyin derdindesin ki? neden ortada kalınca karıyı arıyorsun? kız kardeşini falan arasana? onun yerine konuşmak için de olsa gerek karıyı arıyor. karı da geliyor ama geldiğim için pişman değilim, bir daha gelmem diyor. evliyim diyor. yeni aklına geliyor.

.ayaküstü tanrı meselesine giriyorlar. daniel'i tanrı kurtarmamış tawney'in sevgisi kurtarmış, ulan ne ara bu kadar sevdin? sonra tekrar kaybolmuş. biraz saçma değil mi? hem kadın hem daniel için saçma bir durum ama nedense bu aşk üzerine düşüyorlar. 

.yetmezmiş gibi baba ted, daniel'in oğluna yaptığını senatörden öğreniyor. öncesinde destekleyici bir adamdı, şimdi oğlu meselesi olunca tavrı ne olacak göreceğiz, annesinin kulağına gider mi? ikisi arası açılırsa sıkıntı olur mu? bunlar hep sıkıntı.

.avukat ve kız kardeşi elemanı beklerken karşılarına bisikletlerden yılmış şekilde çıkıyor. öylesine konuşuyorlar ama bence terbiyesizlik yapıyor. hayatından başka bir şey konuşsunlar istiyor ama hayatını bu hale getiren yine kendisi, eskisi kadar daniel'e sempati beslemiyorum. arızalı bir tip olduğu belli. kıza mantar vermek de zaten suçu üzerine alması için yeterli.

.şerifin eski şerif ile muhabbeti de bir acayipti. baskı yaptık demeye getirdi. daha ne desin anlamadım. şimdi güya düzeltmeye çalışıyorlar ama bir taraftan savcı anlaşma önerisi ile aslında yine itiraf için baskı yapmış oluyor. kanıtlanamayan durumlar için böyle bir sistem cidden saçma duruyor.

.geçen bölüm adamın evinde geçmişti, her tarafa iz, parmak izi ve notlarla bitti. bu bölümde eski şerif intihar eden elemanın kendisi ile konuşmaya çalıştığını söyledi. yeni şerif olayları araştırmasında evine kadar gidecektir, mevzuları karıştırır mı bilemiyorum ama diğer elaman bir plan ile geldi. ortaya çıksa ne iyi olacak ama dizi sürdükçe bu ortaya çıkmayacak gibi. bir yerden sonra da bu mantığı kaybedip diziyi mahvedebilirler.

--- spoiler ---