22 Kasım 2018

daredevil s03e10:

Karen

--- spoiler ---

.karen hikayesi çok dokunaklı eyvallah ama çok uzattılar. kalan kısım aksiyon için yetmedi. bir de matt'in dayak yemesinden bıktık. ne zaman daha az dayak yiyecek? tamam düştüğünde kalkan azimli bir böksör babası vardı, tamam dayak yeme erdeminden bolca bahsettiler ama abicim döv artık şu esas rakibini, nasıl dövemezsin ki?

.adam süper atıcı, keskin nişancı, takıntılı, sosyopat bir insan. iyi güzel de en azından yakın dövüşte nasıl matt'in rakibi olabiliyor? uzaktan sektirdiğinde matt kulaktan hesap edemiyordu da yumruklara da mı bir şey yapamıyor? hem bu adamı devreden çıkarsa bir çok şey daha kolay olacak neden araştırmıyor?

.bodozlama dalıyor, önce fist'i öldürmeye mekana güzel bir planla dalıyor, sonra karen'in hayatı tehlikede diye telsiz konuşmalarını duyuyor. koşuyor gidiyor kiliseye son anda güya kurtarıyor ama o rahip ölecek diyoruz çok önceden, ölüyor. ölmesi de güzel ama ne bileyim fazla geldi bana.

.bu kadar stratejik git, bu kadar önemli olaylar içinde bir intikam olayına gir. fisk için de saçma bir eylemdi, matt için de aynı şekilde saçmaydı.

.karen'in hayatını bu kadar uzatmaları da saçmaydı. hayat hikayesindeki erkek kardeşinin davranışı da inanılmaz saçmaydı. ulan sen hangi akla hizmet adamın karavanını yakarsın? o adamın onu öldürmesi de sıkıntılı ama ne bileyim çok aşırı bir tepki, ölümü göze almış olmak gerek.

.neyse ki öldürmeden karen kurtarmış. silah kullanmayı da bu eleman öğretmiş herhalde, omzundan vurmuş. çekmiş almış kardeşini, sonra araba sürerken tartışıp kaza yaptıralım demişler. o kazada da kardeşini öldürmüş işte. dramlar gel. babası evden kovmuş, oradan üniversiteye gitmiş. normal karen olmuş. kardeşi ölmese böyle olmazdı, üniversiteye bile gitmezdi. babası işleri idare edemiyormuş. parayı karen torbacılık yaparak sağlıyormuş. böyle de bir hayat hikayesi. erkek arkadaşı da daha uyuşturucu işinde bir eleman herhalde. aşırı abartmışlar. dramlara boğulduk.

.öncesi ve şimdi olarak iki ayrı hikaye, yarısı iki bölüm hızında, kalanı da yarım bölüm hızında geçti. aksiyonlara hızlı daldırlar. kilise basıp adam çağırmak nedir? hiç mi allahları yok bunların? dex ne ara bu kadar kötü bir insan oldu yahu? adamın pusulası şaştı. kapıda bekleyen nadeem'e ne demeli?

.matt dövemedi, karen elindeki sopayla adama bir vurdu, uçurdu. nasıl bir iman gücüymüş, onu da çok anlamadık.

--- spoiler ---