21 Kasım 2018

fear the walking dead s04e16:

...I Lose Myself

--- spoiler ---

.baya zekasız bir sezon finali izlettiler, insan aklı ile dalga geçen böyle malca işlere çok ayar oluyorum ama bir taraftan da hepsinin kurtulduğuna sevindirdiler. zaten ölmeyeceklerdi ama walking dead evrenine geçeceklerdi, orada beş sene sonraya geçtik, gelen giden yok. demek ki kimse gelmedi. o diziyi bundan önce izlemekten dolayı bunların o tarafa gitmediğini zaten biliyorduk. meğer sadece yollarını değiştirmişler, hepsi ölmemiş.

.morgan yine mallıkta sınır tanımadı, böyle karın ağrılı işleri ancak bu diziye gidermiş zaten, tam zekasına uygun oldu. insan öldürmüyor, insanları kurtarmaya çalışıyor. bunu yapmak için kesinlikle kurtulamayacağını bildiği kadına gidiyor. kadın kendinden geçmiş, kocasının mezarında yamulmuş vaziyette, polis aracının arkasına koyuyor. gayet güvenli bir şekilde, arkadaşlarına katılmak için yola koyuluyorlar. her şey güzel yani.

.kadın çıldırınca ilacı alacağım diyor, elini pencereden sokuyor, kadın kolunu çekince de kaza yapıyor. bu nedir kardeşim? böyle kurgu mu olur? kadının tehlikeli olduğu belli zaten ne diye kolunu sokuyorsun sen oradan? kadına gitmesi ayrı mallık, kolunu sokması apayrı mallık.

.her neyse bu kadın diğerlerinin vardığı yeri zaten gitmiş zehirlemiş. o kadar minik su şişesine antifriz nasıl katmış onu anlamadım. hepsi pat diye zehirleniyor. önce muhabir tip zehirleniyor. onun kurtuluşunu en başta veriyorlar ama zaten gereksizdi, hızlı geçtiler. morgan'a mesaj için bunu yapmış. kadının görüntüsünden de zaten morgan yola çıktıydı.

.sonra hepsi zehirleniyor, morgan'a telsizle iletiyorlar. hala kadından şüphe etmiyor. sonra onlar fark ediyor, kadın yaptı diyor. kadın da niyeyse zehirlediği maddeyi söylüyor. söylemesinin manası da yok, kendi kendini öldürmüş bir kadın sayılır. iğrenç yaraları var, morgan'a kendini öldürtmek istiyor. onu tekrar manyak hale getirmek istiyor. mevzu bu.

.morgan telsizle antifriz diyebiliyor. bacak yine yaralı, topallaya topallaya bilgiyi ulaştırıyor ama etanol ile tedavi olma olayının bokunu çıkartıyorlar. dışarda bir kamyon etanol varmış, hepsini nasıl boşa götürüyorlar? zombileri öldürmek için aracın silahlarını ateşliyor, kamyon deliniyor, hepsi iyi güzel de elinde bidon var, akan yerlere dayasanıza arkadaş. nasıl bunu atladılar? gerekçesi neydi anlamadım.

.tuttum araştırdım bir de, pek bir şey bulamadım ama antifriz ile zehirlenince diyalize kadar giden süreç varmış. öyle pat diye kanları nasıl temizlendi zaten? morgan da zaten alkolü bulup getirdi. ahanda birada da etanol var nasıl olsa bira içelim kurtulalım, çakır keyif olalım olayına girdiler. morgan'ın gelişi hayal mi dedim? o derece kopuktu. gerelim, merak ettirelim derken mallıkta son noktaya çıkmışlar ama yine de ölmediklerine sevindik niyeyse.

.sonra da bu kadın gibi insanlar var, herkese yardım etmeliyiz diyerekten özel araçlar ve ekipleri ile insanlara yardıma koyuldular. iyi bok yediler. bunların dertleri bitmez ama silahşör karakteri, muhabir karakteri, hemşire karakteri falan hepsi bu sezon katıldı. hepsi de diğerlerinden iyi karakterler.

--- spoiler ---